HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μητσοτάκης: Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων


Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τοποθετείται για το «καυτό» θέμα των παρακολουθήσεων στην προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως η σημερινή συζήτηση ξεκίνησε με μεγάλη ταχύτητα κατόπιν αιτήματός του για το άνοιγμα της Βουλής νωρίτερα, με την ελπίδα πως «θα οδηγήσει σε λύσεις που καλύπτουν τα κενά που εντοπίζονται σε κρίσιμες λειτουργίες των κρατικών μας δομών».

Ανοίγοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η επισύνδεση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν λάθος και υπογράμμισε πως αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησε σε αλλαγή προσώπων στην ΕΥΠ και την γενικη γραμματεία του πρωθυπουργού.

«Όταν πληροφορήθηκε για την νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη παραδέχτηκα πως ήταν λάθος», τόνισε, ενώ σημείωσε πως «ένα ολίσθημα δεν πρέπει να ακυρώσει το κρίσιμο έργο της ΕΥΠ».

«Κάθε πρωτοβουλία μας οφείλει να σεβαστεί το σημαντικό έργο που επιτελεί σήμερα η ΕΥΠ. Πρέπει να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Η υπηρεσία συντέλεσε καθοριστικά ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο», συνέχισε.
Ο πρωθυπουργός είπε πως: «Όπως ενημερώθηκα υπάρχουν περίπου 500 παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά και πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα που η σύγχρονη και η Δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην πρωτοβουλία του ευρωκοινοβουλίου για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων επικαλούμενος την απάντηση της προέδρου Μεντσόλα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη. Ακόμη, επικαλέστηκε και την εμπειρία της Ισπανίας όπου αποκαλύφθηκε πως ήταν παρακολουθούμενο και το τηλέφωνο του πρωθυπουργού Σάντσεθ.

«Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους πως ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων την περίοδο που ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε για τέσσερις αλήθειες.

Αρχικά τόνισε πως πρέπει να εκλείψει κάθε σύγχυση μεταξύ του Ρretador και της ΕΥΠ με την άδεια εισαγγελέα.

«Όσον αφορά τις νόμιμες παρακολουθήσεις λειτουργούν σε ευρύ φάσμα και λειτουργούν με ένα ειδικό πρωτόκολλο και θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αφαίρεσε τη 2η υπογραφή εισαγγελέα.

Όπως είπε, η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα κενό. Η διαδικασία έγινε με την έγκριση εισαγγελέως όπως ορίζει η διάταξη από εσάς, είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως υποτιμήθηκε. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει τα κατάλληλα φίλτρα και δείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Γι' αυτό και αν και νόμιμη είναι μη αποδεκτή. Να επαναφέρουν τον 2ο εισαγγελέα, ο οποίος είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να καταφύγει σε εθνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια αν πραγματικά πιστεύει πως αυτή η επισύνδεση ήταν παράνομη.

«Δεν θα γίνουν φέιγ βαλάν τα αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας, όπως κάνατε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», είπε.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια