Από τα πιο απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
- 4 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 6 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Απλώστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα ταψί και καλύψτε με τον πολτό ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
- Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε τα λαχανικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας μετά από 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί η υγρασία.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!