HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ραγδαίες εξελίξεις! Αναστολή λειτουργίας του καμινιού με ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου


Σημαντικές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του καμινιού στην περιοχή του Παντελεήμονα-Πλαταμώνα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες και έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο ζητώντας να σταματήσει η λειτουργία του, καθώς «ντουμάνιαζε» όλη την περιοχή δημιουργώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίε του onlarissa.gr, μετά την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στην περιοχή πριν λίγες ημέρες, ακολούθησε συνεργασία της Επιτροπής Αγώνα με τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου και συντάχτηκε φάκελος ο οποίος κατατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.



Παράλληλα συντάχθηκαν εκθέσεις των ελεγκτών Υγείας και Περιβάλλοντος στις οποίες αναφέρονταν επιβαρυμένα επίπεδα μόλυνσης στην ευρύτερη περιοχή με σημαντικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Επιπλέον μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσαν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και συνέπεια όλων αυτών, ήταν να υπάρξει εισαγγελική εντολή για άμεση αναστολή της λειτουργίας του καμινιού, όπως και έγινε, καθώς από σήμερα Παρασκευή σταμάτησε η λειτουργία του.




Υπό την απειλή μάλιστα αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση παραβίασης των όρων της εισαγγελικής παραγγελίας.



Τα αντανακλαστικά όλων των φορέων μετά την μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων, επαγγελματιών και παραθεριστών της περιοχής, ενεργοποιήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να νιώθουν δικαιωμένα και να ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στο να λήξει αίσια αυτή η ιστορία που ταλαιπώρησε τους ανθρώπους της περιοχής πάνω από ένα μήνα.Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων για το ότι συνεχίζει να «καπνίζει» το καμίνι, να διευκρινιστεί ότι ο καπνός προέρχεται από τα υπολείμματα της χθεσινής καύσης και πως η λειτουργία του έχει παύσει από σήμερα.


Πηγή: onlarissa.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια