HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με την έκθεση ζωγραφικής του Λάκη Μουρατίδη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις « Πολιτιστικές Αυλές 2022-32 »


Με την έκθεση ζωγραφικής του Λάκη Μουρατίδη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις « Πολιτιστικές Αυλές 2022-32 » Ο Λάκης Μουρατίδης εκθέτει τα έργα του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γερμανικές αίθουσες Τέχνης στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ και χαρακτηρίζεται ως Νεοσουρεαλιστής.

Τον Αύγουστο του 2015 συμμετέχει στο 40” URBAN ART FESTIVAL το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη του Dusseldorf (21 – 30/8/2015), ζωγραφίζει (όχι σπρέι ) τοιχογραφία διαστάσεων 7,20μ x 2,90μ, της οποίας ένα μέρος της είναι installation με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό έργο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της διοργάνωσης.

Ο Λάκης Μουρατίδης εργάζεται για τη δημιουργία παρεμβάσεων στον αστικό ιστό των πόλεων με τοιχογραφίες και εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων. Παράλληλα Φιλοτεχνεί εξώφυλλα δίσκων τραγουδοποιών όπως του Σωκράτη Μάλαμα, του Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ευριπίδη Μπέκου και εξώφυλλα βιβλίων των Σπύρου Λαζαρίδη, Μιχάλη Πατένταλη, Πάνου Χρυσοστόμου και άλλων. Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης και αγαπημένος φίλος έκανε την έναρξη των Πολιτιστικών Αυλών 2022-23 που ιδιαίτερα νέες και νέοι απόλαυσαν όχι μόνο την τέχνη του αλλά και την παρέα του με την σύντροφό του Νατάσα που πάντα μας μαγεύει με την ενέργειά της και τον ευχάριστο και σωστό τρόπο οργάνωσης μια έκθεσης. Απλά τους λατρεύουμε.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων της Γερμανία Μιχάλης Πατένταλης μας επιφύλαξε και μια ιδιαίτερη επίσης έκπληξη αυτή την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων γιατί ήρθε εδώ στην Ολυμπιακή ακτή της Πιερίας μια μεγάλη προσωπικότητα των τεχνών τον Γερμανό «δάσκαλο» της πολιτικής τοιχογραφίας, ιδρυτή της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κίνησης Mural Global (Παγκόσμια Τοιχογραφία)Κλάους Κλίνγκερ.

Ο Κλάους οργώνει και ζωγραφίζεις σε όλο το κόσμο σκαρφαλωμένος σε σκαλωσιές, μαζί με μια πολυεθνική κολεκτίβα περίπου 100 καλλιτεχνών από 20 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για μια παγκόσμια εικαστική και πολιτική κίνηση δημόσιας τέχνης που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και έχει μέχρι σήμερα δημιουργήσει περίπου 100 έργα μεγάλης κλίμακας, σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Κούβα, η Νικαράγουα, η Ινδία, η Σενεγάλη, η Τουρκία, η Ισπανία και σε δεκάδες γερμανικές πόλεις και στην Ελλάδα. Η έκπληξη και η χαρά μας μεγάλη καθώς βρίσκεται στην Πιερία και θα είναι κοντά μας και το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα είναι μεγάλη η χαρά που συμμετέχουν αυθόρμητα και με χαρά καλλιτέχνες από την Πιερία που θα γίνει ραδιοφωνικά επίσης ειδικό αφιέρωμα.

Η εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας που είχε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες μας Ακαδημία ” Κένταυρος” HMG ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) και Θέατρο ” Άρατος” σας επιφυλάσσουμε μια πολιτιστική διαδρομή για το 2022-23 που θα την αγαπήσετε και θα συν ταξιδέψετε μαζί μας. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας ιδιοκτήτες της Villa Ilios που πραγματικά αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση και θα ήμαστε δίπλα στους εξαίρετους και πάνω από όλα φίλους μας σε κάθε τους προσπάθεια.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους φίλους μας και εργαζόμενους που είναι δίπλα μας τόσο όμορφα και απλά, με χαμόγελο και διάθεση. Δείτε την αφίσα του προγράμματος μας και σας καλούμε να είστε κοντά μας ή ακούστε μας από τα ραδιόφωνα σε απευθείας μεταδόσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. GRlife.de – @ethnocenter.eu/strimonika/radio/
– @hellenicmediagroup.com/hmg-hellas-radio/
– @radioellada.eu/


























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια