HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατερίνη: Αθωώθηκαν οι γονείς που είχαν φυλακιστεί για το θάνατο του μόλις 53 ημερών βρέφους τους


Αθώο, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, πολύτεκνο ζευγάρι το οποίο κατηγορούνταν για θανατηφόρα έκθεση τού νεογέννητου παιδιού τους. Το μόλις 53 ημερών αγοράκι είχε χάσει τη ζωή του στην Κατερίνη, τον Αύγουστο του 2014, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι ο θάνατός του προήλθε από αφυδάτωση και υποσιτισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι γονείς, κάτοικοι σε οικισμό Ρομά της Κατερίνης, κατηγορήθηκαν για το θάνατο του βρέφους και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό (από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου) σε κάθειρξη 8 ετών.

Η συγκεκριμένη ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της, με συνέπεια τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα να οδηγηθούν στις φυλακές (ο πρώτος εξέτισε τα 2/5 και αποφυλακίστηκε, ενώ η δεύτερη αποφυλακίστηκε κατόπιν αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής). Το διάστημα δε, της κράτησής τους τα συνολικά 9 παιδιά τους φιλοξενούνταν σε συγγενείς.

Οι κατηγορούμενοι γονείς αρνήθηκαν την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, τονίζοντας ότι το νεογνό έπασχε από κάποια απροσδιόριστη πάθηση με συνέπεια να μην μπορεί να δεχθεί το μητρικό γάλα. «Τρέξαμε στα νοσοκομεία, ενδιαφερθήκαμε για την τύχη του παιδιού μας. Όπως φροντίζαμε τα υπόλοιπα παιδιά έτσι φροντίζαμε κι αυτό» επισήμαναν οι κατηγορούμενοι γονείς και πρόσθεσαν ότι γιατρός νοσοκομείου τούς σύστησε ειδικό βρεφικό γάλα αλλά λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν. «Απευθυνθήκαμε παντού για βοήθεια» τόνισαν.

Μετά την αθωωτική ετυμηγορία του Δικαστηρίου, το ζευγάρι προσανατολίζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση για το διάστημα της «άδικης κράτησής τους», όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο συνήγορός τους Πασχάλης Χατζηκόντζιος. Ο ίδιος είπε ότι «εάν υπήρχε διάγνωση εν τη γενέσει του δεν θα φτάναμε έως εδώ».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια