Εύκολη και νόστιμη πρόταση για ελαφρύ γεύμα ή βραδινό
Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού περίπου 700 γρ.
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
- Σε ένα ξύλο κοπής σκουπίστε το σολομό με στεγνό χαρτί.
- Μεταφέρετε το σολομό στο ταψί και αλείψτε με το μείγμα μουστάρδας.
- Ψήστε για 14 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά περίπου.
- Αφήστε το σολομό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στο ταψί πριν τον σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!