HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


Το τελευταίο δεκαήμερο του τρέχοντος Αυγούστου σε πολλές περιοχές της Πιερίας συλλογικοί φορείς πραγματοποίησαν εκδηλώσεις πολιτιστικού και παραδοσιακού χαρακτήρα, μάλιστα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας.

  Τα έθιμα που αναβίωσαν τοπικοί σύλλογοι αλλά και δράσεις με κοινωνική διάσταση  τίμησε με την παρουσία της η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου, η οποία έγινε εγκάρδια δεκτή τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από συντοπίτες μας. Με όλους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να ανταλλάξει απόψεις, να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα της κάθε περιοχής και να γίνει κοινωνός της ιδιαίτερα ξεχωριστής  φυσιογνωμίας όπως την αναβιώνουν παραδοσιακά οι συνεχιστές του ριζικού των Ελλήνων.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

  Στο 30ο Πανηγύρι της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Πιερίας, με αναφορές στην ιστορική διαδρομή των κατοίκων και την εξέλιξη του συνοικισμού, η κ Μίχου συνεόρτασε με τους παρευρισκομένους και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Μ.Ε.Κ, Παντελή Μπιτόπουλο, ενώ αντίστοιχα στο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος», στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος, Λάζαρος Παπαδόπουλος.  

  Παράλληλα συμμετείχε και σε κοινωνική εκδήλωση για την αναβάθμιση των κλινών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, που υλοποίησε το τοπικό τμήμα του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Η συνομιλία της πρώην Βουλευτή με την πρόεδρο, Κατερίνα Παναγοπούλου, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  Στις παραδοσιακές δράσεις των συλλόγων της περιφέρειας, η κ. Μίχου, συνεόρτασε με τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, ενώ συνομίλησε και ενημερώθηκε από τους προέδρους:

  Στον Καταχά, στο 23ο Αντάμωμα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» από τον Κοινοτάρχη Ευστάθιο Ακριτίδη. Στη Νέα Έφεσσο,  η Δέσποινα Αβουρδιάδου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών γνωστοποίησε το θεσμό της αναβίωσης του πανηγυριού του Προδρόμου.

  Στα Ρυάκια, στο 11ο Αντάμωμα του Μορφωτικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ραδανιώτης» τη Μαρία Μίχου υποδέχθηκε ο Γιώργος Συρόπουλος, ενώ στο Μοσχοχώρι από μέρους του τοπικού Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση», ο Ανδρέας Πετρίδης. Τέλος στον Κορινό στο 21ο Παραδοσιακό Πολιτιστικό Διήμερο των Νέων, η κ. Μίχου είχε  εποικοδομητική συζήτηση με τη νέα γενιά  στο πρόσωπο του  Θοδωρή Μπαχτσεβάνου.

  Ολοκληρώνοντας των κύκλο της παρουσίας της στους προαναφερόμενους τόπους της Πιερίας με τις δράσεις πολιτισμού  και παράδοσης, η κ. Μίχου, επισήμανε: « Νοιώθω ξεχωριστή ικανοποίηση για την μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μου στις αναβιώσεις των εθίμων, στα συναπαντήματα της Ελληνικής παράδοσης, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δηλώνω τη διαρκή υποστήριξή μου σε ανάλογες δραστηριότητες. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους καταθέτουν ψυχή για να υλοποιηθούν όλα αυτά.» 

  

  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια