Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρχουν ποινές μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα. Όμως, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ασθενών και δεν εγγράφονται οι πολίτες, οι ποινές θα παραμένουν».
«Δεν είναι μόνο για να μας γράψει φάρμακα ο “Προσωπικός Γιατρός”,μπορεί να μας συμβουλεύσει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για μια σειρά από πράγματα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρά σιγά-σιγά. Απαντώντας στα παράπονα των πολιτών για τη μη ύπαρξη διαθέσιμων ραντεβού και άλλες πτυχές του προγράμματος, διαβεβαίωσε ότι «στις 20 Σεπτεμβρίου που θα “ανέβουν” τα ραντεβού, θα υπάρχουν χιλιάδες ελεύθερα ραντεβού, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου».
«Υπάρχει ιδιαιτερότητα στα νησιά που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν γιατροί, υπάρχει και η Αττική. Τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί σε όλη την χώρα, στην Αττική έχουν μπει 500.000. Θα μπουν και άλλες ειδικότητες γιατρών», πρόσθεσε.
Πότε θα υπάρξουν ποινές
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρχουν ποινές μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα. Όμως, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ασθενών και δεν εγγράφονται οι πολίτες, οι ποινές θα παραμένουν».
Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατρών στο πρόγραμμα, απάντησε «αυξήσαμε πολύ τις αποδοχές. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα δούμε και τι άλλο χρειάζεται. Θα μπουν και άλλες ειδικότητες».
«Δεν διαταράσσουμε τις υπάρχουσες σχέσεις ασθενούς με γιατρό, δεν αλλάζουμε τις σχέσεις που έχουν τώρα. Δίνουμε μια εξτρά παροχή. Δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν γιατρό οι ασθενείς», διευκρίνισε.
Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια έναντι του κοροναϊού
Αναφερόμενος στα νέα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «οι πολίτες άνω των 60 ετών, πρέπει να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση τρεις μήνες μετά την προηγούμενη δόση ή την νόσησή τους. Ομοίως τα άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις που λαμβάνουν συγκεκριμένη αγωγή, οι υγειονομικοί και όσοι ζουν ή φροντίζουν άτομα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».
«Έχουν κλείσει ραντεβού αρκετές χιλιάδες πολίτες για να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως «δεν έχει ξεκαθαρίσει πουθενά στον κόσμο αν αυτό το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα γίνεται μια φορά τον χρόνο».
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!