Υπό τη σκιά του Ολύμπου, λιλιπούτειοι μάγειρες φορώντας σκούφους μαγειρικής συμμετείχαν σε ένα βιωματικό junior σεμινάριο μαγειρικής. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες, chefs και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, που μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής, ενώ διατροφολόγος εξηγούσε την διατροφική αξία των επιμέρους συστατικών των συνταγών. Παράλληλα οινοποιοί παρουσίασαν εκλεκτά τοπικά κρασιά και μυστικά οινογευσιγνωσίας.
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Olympus Food Paths" συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο Δίον (Πλατανάκια) στις 12:00 με πικνίκ σε κτήμα ακτινιδίων και την πλατεία του Πλαταμώνα, από τις 4 το απόγευμα, με σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (master junior chef), παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από ντόπιες μαγείρισσες και chefs, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!