HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πόση ώρα πρέπει να κάνουμε μπάνιο για να εξοικονομήσουμε 128 ευρώ


Η ενεργειακή κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη έχει φέρει μαζί της και την ανάγκη για δραστικά μέτρα, με σκοπό την εξοικονόμηση ρεύματος.

Την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τη χρήση των ενεργοβόρων συσκευών κατά τις ώρες αιχμής.

Όπως είπε, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας:

«Βασική προτεραιότητα παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».

Όμως, οι Έλληνες ειδικοί και πολιτικοί δεν είναι οι μόνοι που προτείνουν δραστικά μέτρα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Χθες, το ολλανδικό ίδρυμα «Milieu Centraal», που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον, παρότρυνε τους πολίτες να μειώσουν το χρόνο που πλένονται σχεδόν στο μισό, προκειμένου να εξοικονομούν 128 ευρώ το χρόνο.

Σημειώνουμε εδώ ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης «Energy.Gov», η θέρμανση του νερού ευθύνεται για το 20% της κατανάλωσης ενέργειας ενός νοικοκυριού, επομένως με την ελάττωση της διάρκειας του μπάνιο πράγματι γλιτώνουμε αρκετή ενέργεια.

Πόσα λεπτά πρέπει να κάνουμε μπάνιο για να εξοικονομήσουμε 128 ευρώ

Όπως αναφέρουν οι Times των Βρυξελλών, οι Βέλγοι κατά μέσο όρο περνούν 9 λεπτά στο ντους, ωστόσο, το Milieu Centraal προτείνει πως θα πρέπει να μειώσουν το χρόνο αυτό κατά 4 λεπτά, επομένως 5 λεπτά.

Ειδικότερα, συστήνει στους καταναλωτές η διάρκεια του μπάνιου τους να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά, προκειμένου να εξοικονομήσουν 15.000 λίτρα ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση.

Οι ποσότητες αυτές μεταφράζονται σε εξοικονόμηση 128 ευρώ τον χρόνο, ποσό που ανεβαίνει για αυτούς που κάνουν μπάνιο που διαρκεί περισσότερο από το μέσο όρο των 9 λεπτών.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα, επίσης, επισημαίνει ότι εάν πλένουμε τα ρούχα μας στους 30 βαθμούς Κελσίου θα εξοικονομήσουμε ενέργεια έως και 50%, από ό,τι εάν τα πλέναμε στους 40 βαθμούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια