Ημέρα γιορτής και μνήμης η 28η Οκτωβρίου για το Ελληνικό Έθνος. Ημέρα τιμής και δόξας για το έπος του ’40. Για το σθένος, τη γενναιότητα και την αρετή με την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας για την ελευθερία και τα εθνικά ιδεώδη της ομοψυχίας και της ενότητας.
Ένα μεγάλο και ηχηρό “ΌΧΙ” στην υποδούλωση, τη βία, το ναζισμό και το φασισμό, αποτέλεσε σταθμό στην ελληνική ιστορία. Περίτρανη απόδειξη πως η δύναμη της ψυχής είναι ισχυρότερη από τη δύναμη της ισχύος.
Ένα μικρό κράτος με μεγάλη θέληση για ελευθερία και ανεξαρτησία απέδειξε πως κάθε αγώνας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη με πίστη, αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση.
Ας υψώσουμε περήφανα τη σημαία μας αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν σώμα και ψυχή για την ελευθερία της πατρίδας μας στο ηρωικό έπος του ’40.
Ας παραδειγματιστούμε και ας διδαχθούμε από την ακεραιότητα και την αφοσίωση των προγόνων μας και ας κάνουμε κτήμα μας τα υψηλά ιδανικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε κάθε ευγενή στόχο.
Με οδηγό το παρελθόν ας αφήσουμε και εμείς το αποτύπωμά μας ώστε να συνεχίσουν να γράφονται ένδοξες σελίδες στην ιστορία μας, υπηρετώντας καθένας από τη θέση του τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!