HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Λαζάνια στον φούρνο: Τα μυστικά της επιτυχίας


Τα λαζάνια στον φούρνο είναι ένα ζεστό και αγαπημένο comfort food. Κάθε τους μπουκιά είναι απολαυστική για μικρούς και μεγάλους, που μετρούν αντίστροφα μέχρι να βγουν από τον φούρνο και να σερβιριστούν. Το καλό με τα λαζάνια είναι ότι ταιριάζουν με τα πάντα: κιμά (αν είμαστε φαν του κρέατος), λαχανικά (αν θέλουνε να κάνουμε μία μικρή αποτοξίνωση) και άλλα τόσα υλικά, που καλύπτουν όλα τα γούστα.



Υπάρχει μυστικό για λαχταριστά λαζάνια;
Αν και η συνταγή που επιλέγει ο καθένας να ακολουθήσει είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, υπάρχουν μερικά μυστικά που κάνουν πραγματικά τη διαφορά στα λαζάνια μας. Και δεν αφορούν μόνο τη γέμιση που θα επιλέξουμε ανάμεσα.

Προσοχή στη σάλτσα
Αν διαβάσετε τη συνταγή ακόμα και διαγωνίως, θα διαπιστώσετε ότι σε κάθε τμήμα πρέπει να βάζουμε και μία στρώση ντομάτας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην έχει παχύρευστη υφή, καθώς έτσι τα ζυμαρικά θα βράσουν δυσκολότερα. Καλό είναι, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε μία πιο υγρή σάλτσα, έτσι ώστε να την απορροφήσουν τα ζυμαρικά και να γίνουν al dente στον σωστό χρόνο.

Δεν βράζουμε τα λαζάνια
Αν η συνταγή δεν το απαιτεί, δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να βράσουμε τα λαζάνια πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο. Και αυτό, διότι με αυτή την τεχνική είναι πολύ πιθανόν να είναι στεγνά.

Μην τα ψήνετε περισσότερο
Στην αντίπερα όχθη, δεν είναι λίγες οι φορές που φοβόμαστε ότι τα λαζάνια δεν θα μαγειρευτούν σωστά και τα αφήνουμε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εντός του φούρνου. Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια μας να ετοιμάσουμε νόστιμα λαζάνια είναι να ακολουθήσουμε κατά γραμμή τη συνταγή, οικογενειακή ή μη. Σκεφτείτε απλά ότι πρόκειται για έναν δοκιμασμένο μπούσουλα.

Μην κάνετε τσιγκουνιές
Ακόμα και αν η συνταγή δεν το απαιτεί, τα λαζάνια στο φούρνο είναι πλέον ταυτισμένα με το λιωμένο τυρί στην επιφάνειά τους. Για αυτό, τρίψτε λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και αφήστε το να λιώσει και να χαρίσει τη γεύση του στο πιάτο σας.

Αν φτιάξετε λαζάνια με λαχανικά
φροντίστε τα τελευταία να μην είναι ωμά. Μπορεί να σας γλυτώνει ένα διόλου ασήμαντο μέρος από το συνολικό χρόνο παραγωγής, όμως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα σοτάρετε πρώτα στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν. Αφήστε τα για μερικά λεπτά πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ανάμεσα στα λαζάνια σας.

Αν το περιεχόμενο είναι φουλ του κιμά
χρειάζεται να τον ξεπαγώσετε σωστά. Για να διατηρήσει την υγρασία και να απελευθερώσει την τελική του γεύση. Προσπαθήστε, λοιπόν, μόλις τον βγάλετε από το ψυγείο, να τον τοποθετήσετε σε ένα σουρωτήρι, ούτως ώστε να μην κρατήσει, ξεπαγώνοντας, την υγρασία του πάγου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια