HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δείτε πώς το καλοκαίρι επηρεάζει τη σεξουαλική σας διάθεση


Καλοκαιρινές περιπέτειες, καλοκαιρινή διασκέδαση, καλοκαιρινός έρωτας – φαίνεται ότι το καλοκαίρι έχει κάτι που μας κάνει να ενδιαφερθούμε λίγο περισσότερο για τον έρωτα – ή τον πόθο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε λίγο πιο ζωηρός, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε το γιατί. Σίγουρα φαίνεται ότι η ζέστη βοηθάει πραγματικά στο να κινηθούν τα μοτέρ μας, αλλά η σχέση μεταξύ του καλοκαιριού και της σεξουαλικής σας ορμής δεν είναι τόσο ξεκάθαρη.

Για παράδειγμα, στην έρευνα “Degrees of Pleasure” της μάρκας προφυλακτικών Trojan, διαπιστώθηκε ότι όσοι ζουν σε θερμά κλίματα, όπως το Μαϊάμι, έκαναν περισσότερο σεξ από όσους ζουν σε πιο ψυχρές περιοχές. Αλλά διαπίστωσαν επίσης ότι το 35% των ανθρώπων είχαν πει όχι στο σεξ λόγω της ζέστης.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί θα ήταν αντιφατικό – το καλοκαίρι σημαίνει πάρτι στην πισίνα και μεγάλες νύχτες, αλλά σημαίνει επίσης ιδρώτας και δυσκολία στον ύπνο. Πώς επηρεάζει πραγματικά η ζέστη τη σεξουαλική μας ορμή; Λοιπόν, είναι περίπλοκο.

Η βιταμίνη D μπορεί να σας κάνει να έχετε περισσότερες ορμές

Η βιταμίνη D δεν είναι απλώς καλή για εσάς – είναι καλή για τη λίμπιντό σας. “Τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών αυξάνονται ανάλογα με τις δόσεις της βιταμίνης D“, λέει στο Bustle η σεξολόγος Dr. Martha Tara Lee του Eros Coaching. “Το ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό παράγεται στο σώμα μετά την έκθεση στο ηλιακό φως και μπορεί επίσης να ληφθεί από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και κρέατος”.

Και όταν πρόκειται για σεξ ? “Ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με περισσότερη βιταμίνη D ανά ml αίματος είχαν πολύ περισσότερη από την κύρια ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη, να κυκλοφορεί σε σχέση με εκείνους που είχαν λιγότερη”, λέει η Lee. “Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι όταν ο οργανισμός τους είναι τουλάχιστον επαρκώς εφοδιασμένος με βιταμίνη D, αυτό κάνει καλό στα επίπεδα τεστοστερόνης και στη λίμπιντό τους, μεταξύ άλλων”. Δεν πρόκειται όμως μόνο για τους άνδρες.

“Ας μην ξεχνάμε ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει χαμηλά οιστρογόνα στις γυναίκες, που σημαίνει επίσης χαμηλή σεξουαλική ορμή. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι η αυξημένη βιταμίνη D προκαλεί την κορύφωση των ορμονών σας και της λίμπιντο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Η σεροτονίνη είναι ο φίλος σας

Το φως του ήλιου μπορεί να προσφέρει μια γερή δόση βιταμίνης D, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος που αποκομίζουμε από τη λιακάδα. Η Ashwini Nadkarni, M.D., ψυχίατρος και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αναφέρει ότι η ώθηση σεροτονίνης που παίρνουμε από τον καλοκαιρινό ήλιο μας βοηθά να βιώσουμε ευχαρίστηση – με όλους τους τρόπους. Έτσι, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης μας, μπορεί να αισθανόμαστε πιο ζωηροί και ανοιχτοί σε σεξουαλικές εμπειρίες.

Η διάθεση και ο ρουχισμός παίζουν ρόλο

Πολλοί από εμάς συνδέουμε το καλοκαίρι με τη χαλάρωση, τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό. Και παρόλο που αυτό μπορεί να είναι μια κατάσταση του μυαλού, μπορεί να έχει και μια σωματική παρενέργεια. “Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να πειραματιστείτε στο κρεβάτι, επειδή η ηλεκτρική ενέργεια του καλοκαιριού μπορεί να μεταφραστεί σε πολλή σεξουαλική επιθυμία”, λέει στο Bustle η Dr. Lauren Brim, γιατρός της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ιδρύτρια του Adult Play Mat.

“Αν και καθώς γενικά δουλεύουμε λιγότερο και είμαστε πιο χαλαροί, αυτή η υψηλότερη κατάσταση χαλαρής διέγερσης οδηγεί σε καλύτερους οργασμούς και σε μεγαλύτερο άνοιγμα για να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε νέα μονοπάτια και τύπους ευχαρίστησης”. Οπότε ναι, αυτό το εορταστικό συναίσθημα που έχετε το καλοκαίρι μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πιο σεξουαλικοί.

Επιπλέον, οι καύσωνες σημαίνουν γενικά λιγότερα ρούχα γύρω σας. “Τα σεξουαλικά ερεθίσματα είναι παντού το καλοκαίρι. Οι επιστήμονες μερικές φορές το αποκαλούν αυτό “σεξουαλικοποίηση του περιβάλλοντος”, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει περισσότερα μπικίνι, κοντά σορτς και μπλουζάκια με μύες”, λέει στο Bustle η Nicole Prause, νευροεπιστήμονας στη Liberos, μια εταιρεία σεξουαλικής βιοτεχνολογίας.

“Μπορεί να μην σκέφτεστε πολύ το σεξ τρέχοντας ανάμεσα σε ζεστά κτίρια με μόνο τα μάτια σας να κοιτάζουν έξω, αλλά ο μεγαλύτερος ελεύθερος χρόνος και τα πιο σαγηνευτικά ρούχα που είναι χαρακτηριστικά του καλοκαιριού πιθανότατα βοηθούν στην αύξηση της σεξουαλικής σας ορμής”.

…Αλλά μπορείς να έχεις πάρα πολύ από ένα καλό πράγμα

Παρόλο που ο καλοκαιρινός ήλιος μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε την έκρηξη της σεροτονίνης, υπάρχει επίσης ένα σημείο όπου μπορεί να στραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το 2015 ερευνητές του Πανεπιστημίου Tulane εξέτασαν στοιχεία από τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Κλίματος που συγκεντρώθηκαν για μια τεράστια περίοδο – από το 1931 έως το 2010.

Για κάθε ημέρα που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 38 βαθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρχαν 0,4% λιγότερες γεννήσεις εννέα μήνες αργότερα, σύμφωνα με το CNN. Το 4% μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από αυτές τις ζεστές ημέρες μεταφράζεται σε περίπου 1.165 λιγότερες γεννήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ένας καύσωνας μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες λιγότερες γεννήσεις.

Δουλεύοντας προς τα πίσω από αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν μια πτώση στη σεξουαλική ορμή. Ή, ακόμη και αν η σεξουαλική ορμή υπάρχει, είμαστε όλοι πολύ ιδρωμένοι για να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Έτσι, το καλοκαίρι μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ζωηρή-ος αλλά η υπερβολική ζέστη δεν βοηθάει. Τότε ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ξαπλώσετε κάτω από έναν ανεμιστήρα και να περιμένετε να έρθει η γλυκιά ανακούφιση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ζέστη λειτουργεί υπέρ σας και εναντίον σας. Από τη μία πλευρά, η διάθεσή μας και τα επίπεδα σεροτονίνης μας λένε να ξεσαλώσουμε, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να ζεσταθούμε πολύ για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ιδρώσουμε, να κλάψουμε και να ιδρώσουμε κι άλλο. Έτσι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πιο ζωηροί το καλοκαίρι, αλλά όλα έχουν τα όριά τους.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια