HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


6 πράγματα, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στο σπίτι, πριν ξεκινήσει το γερό κρύο


Αφιερώστε χρόνο και προετοιμάστε το σπίτι για το κρύο του χειμώνα, για να θωρακιστείτε καλύτερα απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες και να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με προβλήματα, τα οποία, όχι μόνο μπορεί να σας κάνουν να ξεπαγιάσετε, αλλά και να εκτοξεύσουν τον λογαριασμό ενέργειας.

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, η προετοιμασία του σπιτιού σας για τον χειμώνα μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Ο έλεγχος θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τη δομή του σπιτιού σας, όσο και την αυλή ή τον κήπο σας. Το να αφιερώσετε χρόνο, για να ετοιμάσετε το σπίτι, την αυλή και τον εξοπλισμό σας για τις μεταβαλλόμενες εποχές, διασφαλίζει ότι θα αποδίδουν όπως απαιτείται για πολλά χρόνια στο μέλλον, ενώ αποφεύγετε δαπανηρές επισκευές ή αντικατάσταση αργότερα.

Η λήψη αυτών των επιπλέον μέτρων μπορεί πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα, μειώνοντας τους λογαριασμούς θέρμανσης.

Η προετοιμασία του σπιτιού σας για το χειμώνα υπερβαίνει το να βγάλετε τα παιχνίδια από την αυλή ή να αποθηκεύσετε το χλοοκοπτικό σας για την εποχή. Δείτε τη λίστα ελέγχου του bhg.com, για να είναι έτοιμο το σπίτι σας τον χειμώνα.

Έλεγχος του σπιτιού πριν ξεκινήσει το κρύο

1. Υδρορρόες και στόμια

Μία από τις πρώτες εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε είναι να καθαρίσετε τις υδρορροές σας. Για κλίματα με κρύο καιρό, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα στόμια σας έχουν καθαριστεί και λειτουργούν σωστά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα από τον πάγο πάγου ή εμπόδια στην υδρορροή. Ακόμα κι αν δεν ζείτε σε μια περιοχή που έχει συχνά χιόνι ή πάγο, τον χειμώνα έχουμε πολλές βροχές, πράγμα που σημαίνει ότι θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η υδροορρόη δεν είναι φραγμένη από φύλλα ή άλλα μικρά αντικείμενα και είναι σε καλή κατάσταση.

2. Βρύσες εξωτερικού χώρου

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε στη μέση του χειμώνα είναι ένας σκασμένος σωλήνας. Για να αποφύγετε αυτό το σενάριο, λάβετε προφυλάξεις για τις εξωτερικές βρύσες. «Αν μπορείτε, κλείστε το νερό στις εξωτερικές βρύσες και ανοίξτε τις βαλβίδες για να αποστραγγίσετε τυχόν νερό», λέει ο Busch. Αυτό ισχύει ακόμη και για βρύσες που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να βάλετε και μονωτικά καλύμματα στους εξωτερικούς σωλήνες και τις βρύσες.

3. Προσοχή σε κάθε εξοπλισμό που χρησιμοποιεί νερό

Εκτός από τις σωληνώσεις, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το νερό χρειάζονται επίσης προσοχή. Αφιερώστε χρόνο για να αποστραγγίσετε τους εύκαμπτους σωλήνες, τα συστήματα καταιωνιστήρων και οποιονδήποτε άλλο εξοπλισμό έχει νερό για να διασφαλίσετε ότι το νερό δεν θα παγώνει μέσα και δεν θα δημιουργηθούν δαπανηρές επισκευές την άνοιξη. Αποθηκεύστε τον εξοπλισμό στο γκαράζ ή το υπόγειο, για να τον διατηρήσετε σε άριστη φόρμα.

4. Τζάκι

Τα τζάκια χρησιμοποιούνται πολύ κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά αν αυτό δεν ισχύει για το σπίτι σας, θα πρέπει να προφυλαχτείτε από το κρύο και εδώ. Αν έχετε τζάκι και δεν το χρησιμοποιείτε πολύ, βεβαιωθείτε ότι το καπάκι της καμινάδας είναι κλειστό ώστε να μην μπορεί να μπει κρύος αέρας. Αν δεν υπάρχει αποσβεστήρας, τότε ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι για να καλύψετε το άνοιγμα στο τζάκι για να μην μπαίνει κρύος αέρας. Θυμηθείτε να επαναφέρετε τα πράγματα στη θέση τους εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τζάκι σας.

5. Παράθυρα και Πόρτες

Όσον αφορά τα παράθυρα και τις πόρτες, η διαδικασία είναι λίγο πιο δύσκολη, αν υπάρχουν μικρά ανοίγματα και μπαίνει κρύος αέρας. Αξιολογήστε την κατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας για να βεβαιωθείτε ότι κρατούν μέσα τον ζεστό αέρα και δεν αφήνουν να μπεί ο κρύος αέρας. Αν χρειάζονται κάποια επισκευή ή επιπλέον μόνωση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατί πλέον υπάρχουν πολλές και φθηνές λύσεις.

Όσον αφορά τις πόρτες, χρησιμοποιήστε τα μακριά κομμάτια με υαλοβάμβακα που μοιάζουν με φίδι και μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού για να εμποδίσετε τα κρύα ρεύματα να μπουν κάτω από την πόρτα.

6. Γκαραζόπορτες

Μπορεί να πιστεύετε ότι το γκαράζ σας είναι κατάλληλο για την επερχόμενη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά μην το ξεχάσετε στον έλεγχό σας. Η πόρτα του γκαράζ μπορεί να επιτρέψει πολύ κρύο αέρα στο σπίτι σας. Καλό είναι να ελέγξετε ότι σφραγίζει σωστά στο πάτωμα και να ελέγξετε γύρω από τα πλαϊνά για να βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένα. Ορισμένες γκαραζόπορτες είναι μονωμένες, αλλά αν δεν είναι η δική σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ μόνωσης.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια