Μια πιο υγιεινή εκδοχή του γεμιστού κοτόπουλου
Υλικά
- 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- 1 κ. γλ. καρύκευμα πουλερικών
- 1/2 κ. γλ. λευκό πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μπρόκολο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανοίξτε το στήθος κοτόπουλο, πλάθωντάς το μέχρι να αποκτήσει ένα πάχος περίπου 0,15 εκ.
- Συνδυάστε το καρύκευμα πουλερικών, το πιπέρι, τη σκόνη κάρυ, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και πασπαλίστε το κοτόπουλο.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μπρόκολο και το τυρί και τοποθετήστε το μισό στο κέντρο κάθε στήθους κοτόπουλου.
- Διπλώστε σε ρολάκι και στερεώστε με οδοντογλυφίδες.
- Τοποθετήστε τα με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα τετράγωνο ταψί και προσθέστε το ζωμό. Καλύψτε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και περιχύστε το κοτόπουλο με τους χυμούς του ταψιού. Ψήστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 10 λεπτά ακόμα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!