Βήμα σε προπονητές και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν μεταξύ τους, καθώς και με τη βοήθεια ειδικών, για τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που γεννιούνται, γύρω από την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας έδωσε το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Εφηβική πραγματικότητα: Προκλήσεις και ευκαιρίες», που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης.
Το σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, με θετική ανταπόκριση και συμμετοχή, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne, με ομιλητή τον Πέτρο Διαμάντη, κοινωνικό λειτουργό.
Όπως - μεταξύ άλλων - επισημάνθηκε στη διάρκεια του σεμιναρίου: […] η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων, συνιστούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία, καθώς η εφηβεία αποτελεί μια καθοριστική, μεταβατική περίοδο για τα παιδιά και ταυτόχρονα μια πρόκληση γεμάτη προβληματισμούς, όνειρα και συγκρούσεις.
Αναφορά στη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε και στον σχολικό εκφοβισμό. Όπως τονίσθηκε η σιωπή επιτείνει το πρόβλημα, ενώ η έκφραση δεν είναι ντροπή, αλλά ανακούφιση και λύτρωση.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”. Τέθηκε σε απόλυτη προτεραιότητα μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ φορέων της Ευρώπης, με επίκεντρο θέματα που αφορούν τις νέες και τους νέους μας. Ήδη έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα 4 τουρνουά βόλεϊ και 3 βιωματικά εργαστήρια μαθητών. Όπως αποδεικνύεται στην πράξη από την εξέλιξη του προγράμματος έως σήμερα, ο αθλητισμός, μπορεί να δώσει δημιουργική διέξοδο στους νέους.
Το σεμινάριο συντόνισε η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη του προγράμματος, Μαρία Νταντάμη.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!