Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι στο αθόρυβο είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν.
Μάλιστα, υπάρχουν, στιγμές που μπορεί να μην ξέρεις αν το έχεις αφήσει κάπου στο σπίτι ή ακόμη και στο αυτοκίνητο.
Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να το βρεις και μάλιστα πολύ εύκολα. Όποια συσκευή και αν έχεις…
Τι κάνεις εάν έχεις Android και τι iOS
Αρχικά, αν έχεις συσκευή Android, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Device Manager. Τι πρέπει να κάνεις; Μπαίνεις σε αυτή την εφαρμογή από μια άλλη συσκευή. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις έναν σταθερό υπολογιστή, το laptop ή το tablet σου.
Στέλνοντας ένα συγκεκριμένο σήμα στο κινητό, μέσω μιας διαδικασίας, αυτό παρακάμπτει την αθόρυβη λειτουργία και το κινητό αρχίζει να χτυπά κανονικά.
Πιο συγκεκριμένα συνδέεις στον λογαριασμό Gmail σου από το android.com/devicemanager και επιλέγεις την επιθυμητή δράση (Ring). Το ρυθμίζεις, μάλιστα, στη μεγαλύτερη μάλιστα ένταση χτύπου για να ακούσεις σίγουρα τον ήχο.
Με τον ίδιο περίπου τρόπο λειτουργεί και η λύση για τις συσκευές iOS. Μπαίνεις στο iCloud από άλλη συσκευή iOS και επιλέγεις τη λειτουργία «Find My Phone», ρυθμίζοντας και τι ήχο θα παίξει το κινητό σου για να το βρεις. Χτυπάει τόσο δυνατά που αποκλείεται να μην το εντοπίσεις.
Αν τώρα δεν έχεις κάποιο από τα δύο λογισμικά υπάρχει ένας απλός τρόπος να το εντοπίσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή είναι να προσπαθήσεις να το βρεις μέσω της μουσικής, ακούγοντάς τη μέσα από ένα ηχείο.
Πώς λειτουργεί αυτό; Ουσιαστικά τα παράσιτα που δημιουργούνται λόγω της ακτινοβολίας, σε βοηθούν να βρεις τη χαμένη σου συσκευή.
Την επόμενη φορά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν δεν βρίσκεις το κινητό σου με χαμηλωμένη την ένταση. Οι λύσεις αυτές θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!