Δοκιμάζουμε αυτό το κρεμώδες άλειμμα από φουντούκια. To αλείφουμε πάνω σε ψωμιά και τηγανίτες. Χρειαζόμαστε μόνο τρία υλικά και σε λίγο χρόνο θα έχουμε το πιο νόστιμο άλειμμα για το πρωινό.
Υλικά:
- 500 γρ. φουντούκια
- ½ κουτ. του γλυκού αλάτι θαλασσινό νιφάδες
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να σκουρύνουν. Έπειτα, τα ρίχνουμε σε μια καθαρή πετσέτα και τα καθαρίζουμε καλά.
Βάζουμε τα φουντούκια, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 5-6 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο. Το άλειμμα φουντουκιού μπορεί να διατηρηθεί σε δροσερό μέρος για τρεις εβδομάδες.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!