HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλέξης Κούγιας: «Ο πατέρας του 16χρονου έχει τρεις σελίδες ποινικό μητρώο» – Τι είπε για τον πυροβολισμό


O Αλέξης Κούγιας που υπερασπίζεται νομικά τον κατηγορούμενο αστυνομικό έκανε νέες δηλώσεις για την υπόθεση. Αναφέρθηκε στην αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στον πατέρα του 16χρονου τραυματία…

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε τη δική του ανάλυση στην πολυσυζητημένη υπόθεση, με τον πυροβολισμό 16χρονου Ρόμα στο κεφάλι από τον αστυνομικό που υπερασπίζεται και αναφέρθηκε στον πατέρα του ανήλικου παιδιού. Όπως είπε, αυτός μόνο άγνωστος δεν είναι στην αστυνομία. Ο ποινικολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχει 3 σελίδες ποινικό μητρώο, έχει αδικήματα για κατ’ επανάληψη εγκληματικές πράξεις έχει βεβαρημένη παρελθόν».

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Mega για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από τον αστυνομικό που υπερασπίζεται, και για το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης.Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου γιατί έχει διαρρεύσει μέρος της δικογραφίας, και μάλιστα επιλεκτικά γιατί το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της δικογραφίας, η προφορική απολογία του κατηγορουμένου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Έχει δημοσιοποιηθεί μόνο το απολογητικό υπόμνημα και αυτό επιλεκτικά και εκτίθεται ο εντολέας μου».

«Πράγματι υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να τηρεί ο αστυνομικός όταν καταδιώκει κάποιον. Όταν καταλήγει αυτή η διαδικασία, και αφού έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις προς τον καταδιωκόμενο ηχητικά ή με φανούς και ηχητικά. Ακολούθως έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όπλο του κάνοντας προειδοποιητικές βολές και ακολούθως μπορεί είτε να χτυπήσει – εάν είναι πεζός – σε τέτοιο σημείο  τον καταδιωκόμενο, που να του προκαλέσει μία «μικρή ζημιά» και όχι τη ζωή  του, αλλά όταν αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η ίδια η ζωή του αστυνομικού ή κάποιου συναδέλφου του ή ενός πολίτη, μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να του αφαιρέσει τη ζωή, χωρίς να έχει συνέπειες», είπε ο κ. Κούγιας.

Ως προς το χρονικό της καταδίωξης ο κ. Κούγιας εξήγησε λεπτομερώς: «Εδώ όμως δεν έχουμε αυτή την περίπτωση. Ξεχνάμε ένα προηγούμενο. Όλοι μιλούν για έναν ανήλικο. Σε αυτή την καταδίωξη δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση που είχαν τα δύο πληρώματα των δικυκλιστών ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας και αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη. Τους το λέει ο υπάλληλος και ξεκινούν να αναζητούν το αυτοκίνητο στην περιοχή.

Βρίσκουν το αυτοκίνητο, το πλησιάζουν, αρχίζουν με τους φανούς και τα ηχητικά σήματα να δείχνουν προς τα έξω ότι γίνεται καταδίωξη. Προλαβαίνουν το αυτοκίνητο αυτό σε ένα κόκκινο φανάρι και εκεί η μία μοτοσυκλέτα πλησιάζει, η άλλη μοτοσυκλέτα που βρισκόταν ο εντολέας μου κρατά απόσταση ασφαλείας και ειδοποιούν και λένε να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο», τόνισε.

«Ο οδηγός του αυτοκίνητου, το οποίο έχει φιμέ τζάμια, αρνείται τον έλεγχο, παραβιάζει το κόκκινο με κίνδυνο ζωής των διασταυρωμένων ΙΧ, και αρχίζει και τρέχει. Τον ακολουθούν τον πλησιάζουν και πάλι δεν σταματάει, παραβιάζει και άλλο φανάρι. Παραβίασε 3 φανάρια και ξεκινά μία περιοχή χωρίς φανάρια που είναι η περιοχή που οδηγεί στις φυλακές των Διαβατών και μόνο νταλίκες περνούν. Εκεί κοντά είναι και ο καταυλισμός των Ρομά»,

«Εκεί τον ξαναπλησιάζουν και ξεκινά μία καταδίωξη αλλά εκείνος με χειρόφρενα, σαν έμπειρος οδηγός και χωρίς να ξέρουν την ηλικία του, αρχίζει και κάνει αναστροφές στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να εμβολίσει την μοτοσυκλέτα. Την τρίτη φορά και κοντά τις γραμμές του τρένου, ο καταδιωκόμενος κάνει πάλι την ίδια ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε και τις εμπρηστικές δηλώσεις του πατέρα του 16χρονου ότι «θα πάρει τον νόμο στα χέρια του». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο που δήλωσε ότι θα πάρει τον νόμο στα χέρια του δεν είναι άγνωστο στη δικαιοσύνη. Έχει 3 σελίδες ποινικό μητρώο, έχει αδικήματα για κατ’ επανάληψη εγκληματικές πράξεις έχει βεβαρημένη παρελθόν», ανέφερε.

«Έχουμε την εξής διάταξη για τον 16χρονο. Το πρώτο είναι η κλοπή, το δεύτερο είναι ότι οδηγεί χωρίς δίπλωμα και το τρίτο είναι ότι αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο εις βάρος των αστυνομικών. Ο εντολέας μου αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όχι ότι ήθελε να το σκοτώσει το παιδί αλλά να σκεφθεί ότι εάν πυροβολήσει μπορεί να τον σκοτώσει, και αυτό να το λάβει υπόψιν του».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια