HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κακοκαιρία Άριελ: Πάνω από 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν στην Πιερία (video)


Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν από την Τετάρτη στην Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, με την κακοκαιρία Άριελ να σαρώνει στο πέρασμά της.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, επρόκειτο για μια κακοκαιρία που άφησε 150 τόνους νερού ανά στρέμμα στην Πιερία και έφερε ανέμους 8 μποφόρ μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τοπικό μετεωρολογικό σταθμό, τα χιλιοστά βροχής στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο, ανήλθαν σε 203,6, δηλαδή 203,6 περίπου τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ π.χ. η συνολική βροχόπτωση για την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης το 2021, δεν ξεπέρασε τα 1016 χιλιοστά.

Το παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης πλημμύρισε, παραλιακοί οικισμοί του δήμου Τεμπών μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά την κατολίσθηση βράχων.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρκετοί παραλιακοί οικισμοί των Τεμπών είναι πλημμυρισμένοι σε μεγάλο βαθμό ενώ η κατάσταση ήταν ήταν χειρότερη λίγες ώρες νωρίτερα. Ειδικότερα για τα Μεσάγκαλα Λάρισας, είπε ότι η πλατεία είχε γίνει λίμνη, ενώ σε μεγάλο κομμάτι του συγκεκριμένου οικισμού οι δρόμου έχουν γεμίσει νερό και υπάρχουν γειτονιές που που δεν μπορείς να πας με αυτοκίνητο. Επίσης, έχουν πληγεί καλλιέργειες και χωράφια είναι πλημμυρισμένα.

Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Άριελ

Κατερίνη, Σκόπελος και Κύμη είναι μερικές από τις περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό έφτασε το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.


Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κανένας κάτοικος. Οι Αρχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Το εάν και πώς θα λειτουργήσουν αύριο είναι αντικείμενο σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη και τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.



Προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη. Κορμοί και κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Ο δυνατός αέρας παρέσυρε λαμαρίνες και αντικείμενα από τα μπαλκόνια, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Πολλά σημεία της πόλης είναι γεμάτα με σκουπίδια, που είχαν γίνει βουνά στους κάδους εξαιτίας των πρόσφατων κινητοποιήσεων.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια