HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανδρόγυνο απέσπασε από γυναίκα πάνω από 45.000 ευρώ – Η «ερωτική παγίδα» που της έστησαν


Θύμα ενός επιτήδειου ζευγαριού έπεσε γυναίκα στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα μια Ελληνίδα προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος τριών αλλοδαπών, συγγενών.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, με την αγωγή της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 50.154,65 ευρώ νομιμοτόκως και την διάρρηξη της μεταβίβασης του ποσού αυτού από τον πρώτο εναγόμενο προς την τρίτη εναγόμενη (ή και οποιονδήποτε άλλον) και κατ’ επέκταση την απόκτηση τουριστικού λεωφορείου από αυτήν.

Επιπλέον διεκδικεί αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη.

Το χρονικό της απάτης

Η γυναίκα, κάτοικος Γερμανίας, όπου μετέβη σε νεαρή ηλικία ως μετανάστρια, διατηρώντας εκεί κατάστημα εστίασης, κατάφερε να δημιουργήσει με πολύ σκληρή δουλειά μια ελάχιστη περιουσία.

Είναι χωρισμένη, έχοντας μεγαλώσει μόνη της δύο παιδιά και με τον δράστη γνωρίστηκε το έτος 2015 οπότε και διατηρούσαν από τότε έως και πρόσφατα μια ερωτική σχέση κυρίως εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο άνδρας διέμενε μόνιμα στη Ρόδο, γι΄αυτό το λόγο -αλλά και γιατί αγάπησε το νησί-, αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι προκειμένου τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της, να το χρησιμοποιούν για παραθερισμό, ιδίως κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Την έπεισε να αγοράσει σπίτι, του έδωσε 45.000 ευρώ

Τότε ο άνδρας την ενημέρωσε ότι βρήκε ένα ακίνητο στην πόλη της Ρόδου σε καλή τιμή, παρουσιάζοντας το ως ευκαιρία, το οποίο ωστόσο ήταν κατάστημα και θα έπρεπε -εφόσον αγοραστεί- να μετατραπεί η χρήση του σε κατοικία. Ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά στο όνομά της (επικοινωνίες με μεσίτες, μηχανικούς, δικηγόρους, έρευνες κτηματολογίου κ.λπ).

Αρχικά, στις 14 Δεκεμβρίου 2021 του έδωσε 2.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει έξοδα και αρχές Μαρτίου ήρθε στη Ρόδο προκειμένου να δει το ακίνητο και να γνωρίσει τον ιδιοκτήτη.

Η γυναίκα «σήκωσε» 45.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει το ακίνητο, ενώ όταν έφτασαν στη συμβολαιογράφο, εκείνη τους ενημέρωσε ότι δεν ήταν έτοιμα όλα τα έγγραφα προκειμένου να καταρτιστεί το συμβόλαιο.

Καταρτίστηκε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για την αγορά στον πρώτο εναγόμενο, δηλαδή τον σύντροφό της, καθώς το θύμα έπρεπε να φύγει από το νησί και το ίδιο βράδυ του παρέδωσε τα 45.000 ευρώ και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων με υπόλοιπο 5.000 περίπου, προκειμένου να προβεί σε εξοφλήσεις τυχόν εξόδων που θα προκύψουν για την επισκευή του ακινήτου.

Γύρισε από το αεροδρόμιο & τον έπιασε με τη σύζυγό του στο κρεβάτι

Αργότερα, το ίδιο βράδυ και ενόσω βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στη Γερμανία, ένιωθε πως «κάτι δεν πήγαινε καλά» και κατάλαβε ότι το να δώσει στον άνδρα τα χρήματά της σε μετρητά, δεν ήταν σοφή κίνηση. Έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει άμεσα το αεροδρόμιο και να μεταβεί στο σπίτι του προκειμένου να του ζητήσει τα μετρητά, καθώς και την κάρτα.

Μεταβαίνοντας εκεί βρήκε τον σύντροφό της με τη σύζυγό του (κρυμμένη μάλιστα κάτω από τα σκεπάσματα), παρά το γεγονός ότι της είχε ορκισθεί ότι έχουν χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Εκεί του ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να της δώσει πίσω άμεσα τα χρήματα και την κάρτα ανάληψης. Ωστόσο τόσο εκείνος όσο και η σύζυγος του με φωνές και ύβρεις την έδιωξαν από το σπίτι, αρνούμενος να της επιστρέψει τα χρήματα.

Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ο άνδρας, χωρίς την έγκριση της και αφότου πλέον είχε επιστρέψει στη Γερμανία, από τις 18-03-2022 έως και τις 29-03-2022 (οπότε και ακύρωσε την κάρτα), είχε προβεί σε αγορές και αναλήψεις συνολικής αξίας 3.154 ευρώ.

Το ζευγάρι συνεννοήθηκε να της αποσπάσει χρήματα

Όταν εκείνη μέσα από συνομιλίες του ζητούσε επίμονα επιμόνως να της επιστρέψει τα χρήματα, εκείνος «αδιαφορούσε», ενώ στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι δήθεν «του τα είχε κάνει δώρο». Έπειτα της υποσχόταν ότι θα της τα επιστρέψει, αποδεχόμενος μεν την ενοχή του, χωρίς ωστόσο από τότε και μέχρι σήμερα να το έχει πράξει.

Εν τέλει, και όπως αποδείχθηκε, οι εναγόμενοι είχαν συνεννοηθεί και οργανώθηκαν μεταξύ τους ώστε να της αποσπάσουν τα χρήματα, με τα οποία στη συνέχεια αγόρασαν από κοινού μεταχειρισμένο τουριστικό λεωφορείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια