HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κιβωτός του Κόσμου: Το διαμέρισμα - αναμορφωτήριο στα Πατήσια - Εκεί κρατούσαντα 4 παιδιά


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την κακοποίηση που φέρονται να υπέστησαν παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου υπό την ανοχή και αρκετές φορές με εντολή πρώην στελεχών της Οργάνωσης.
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ο 19χρονος, βασικός καταγγέλλων, ο οποίος δείχνει τον Πατέρα Αντώνιο ως το πρόσωπο που ασελγούσε σε βάρος του, κάνει λόγο για ένα σπίτι-κελί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ». Εκεί, σύμφωνα με τον 19χρονο, κρατούνταν ως τιμωρία τέσσερα παιδιά αφότου είχαν πέσει θύματα άγριας κακοποίησης από «παιδαγωγούς» της Κιβωτού.

Όπως έγραφε το «ΘΕΜΑ» στην κατάθεσή του ο 19χρονος αναφέρει τα εξής: «Θέλω να πω ότι όταν έφυγα από την "Κιβωτό", κάπου τον Φεβρουάριο του 2022, έκοψαν από το σχολείο τους στην Καλαμάτα 4 παιδιά (σε αυτό το σημείο αναφέρει τα ονόματα των παιδιών) και τα μετέφεραν από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Εκεί για έναν μήνα τα είχαν κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντωνίου για να μάθουν κάποια πράγματα. Οτι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες. Τα παιδιά προκειμένου να σταματήσει το ξύλο έλεγαν και ψέματα, ότι δηλαδή έκλεβαν ηλικιωμένους και καταστήματα. Αυτά μου τα ’πε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο. Συγκεκριμένα μου είπε το παιδί αυτό για ένα περιστατικό όπου ο πατήρ Αντώνιος είπε: “Για φρεσκαρίστε του λίγο τη μνήμη” και άρχισαν να το χτυπάνε με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσαν. Το ξύλο το έριχναν δύο τύποι από τη δομή. Τώρα δεν ξέρω πού είναι αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε επικοινωνία και είναι όλοι τους 18 ετών, εκτός από ένα παιδί που είναι 16 ετών. Ενα άλλο παιδί ο πατέρας Αντώνιος δεν το έχει στους ξυλοδαρμούς και απ’ ό,τι έχω δει του συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και με εξευτελιστικό τρόπο. Το φτύνει, φτερνίζεται πάνω του, το μειώνει και του “κόβει” σφαλιάρες. Στους άλλους δύο δεν τα κάνει αυτά».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνοντας την τύχη των παιδιών προκειμένου να δώσουν κατάθεση, διαπίστωσαν κάτι που πραγματικά δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν εκτός από τα «πράσινα κλουβιά» και τις «συνέπειες» υπήρχαν και κρυφά «αναμορφωτήρια» για τους άτακτους. Οπως προέκυψε και σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, από τον περασμένο Απρίλιο, τα παιδιά αυτά βρίσκονται «κρυμμένα» σε ένα διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών στον Αγιο Παντελεήμονα. Εκεί, διαμένουν μόνα τους, με εθελοντές αστυνομικούς φρουρούς και βγαίνουν μόνο για δουλειά.

Το διαμέρισμα-κολαστήριο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου, στην οδό Αχαρνών, στο οποίο είχαν μεταφερθεί οι τέσσερις τρόφιμοι από τη Δομή της Καλαμάτας. Ο 19χρονος έχει κατονομάσει τα παιδιά τα οποία είχε γνωρίσει στην Καλαμάτα και έχει περιγράψει πως είχαν πέσει θύματα βασανιστηρίων με υπόδειξη του ίδιου του Πατέρα Αντωνίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα τέσσερα παιδιά έφυγαν από τη Δομή της Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2022 και μεταφέρθηκαν στη Δομή του Κολωνού όπου έμειναν κλειδωμένα στα δωμάτιά τους για ένα μήνα. Ο 19χρονος καταγγέλλει πως εκεί έζησαν έναν εφιάλτη με άγριους ξυλοδαρμούς και τιμωρίες. Ανάμεσά τους, ήταν και ένας 18χρονος-σήμερα-τρόφιμος τον οποίον πρώην στελέχη της Δομής φέρονται να χτυπούσαν με ενα ξύλο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι να ματώσει. Οι ξυλοδαρμοί, μάλιστα, εκτελούνταν καθ υπόδειξη του Πατέρα Αντωνίου όπως έχει καταθέσει ο 19χρονος. Ο ίδιος λέει πως δεν αποκλείεται ο 18χρονος Δ.Ο. να έχει πέσει θύμα ασέλγειας από στέλεχος της Κιβωτού μέσα στη Δομή.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος μαζί με τους άλλους τρεις τρόφιμους μεταφέρθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών όπου κρατούνταν σαν φυλακισμένοι. Έβγαιναν μόνο όταν τους άνοιγε κάποιος παιδαγωγός ενώ υπήρχε και φύλακας που τους επιτηρούσε. Αυτές τις «ύποπτες» κινήσεις είχαν παρατηρήσει και οι γείτονες οι οποίοι έβλεπαν τα τέσσερα παιδιά να βγαίνουν έξω μόνο για να πάνε για δουλειά. «Ερχόταν κάθε πρωί ένας άνδρας και τους άνοιγε την πόρτα. Τους έβαζε σε ένα αμάξι και εξαφανίζονταν. Το βράδυ, τους γύριζε πίσω, τους πήγαινε στο διαμέρισμα, κλείδωνε και έφευγε», λέει ένας κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα ο οποίος έμαθε από τον πίνακα κοινοχρήστων πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια