HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μάθε πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις από την αλλαγή ρεύματος


Έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις τη ΔΕΗ και να βρεις κάτι καλύτερο. Αναλώνεσαι όμως, ρωτώντας αρκετούς για αυτή σου την επιλογή, χωρίς να εξετάσεις πρώτα τις δικές σου ανάγκες και την κατανάλωση που είχες μέχρι σήμερα. 

Η τιμή του ρεύματος του σπιτιού, έχει μεγαλώσει όπως και στην επιχείρηση. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει κλονιστεί.  πολλοί είναι αυτοί που έχουν απογοητευτεί με τις ενεργειακές εξελίξεις των τελευταίων ετών και δεν ξέρουν πλέον ποια εταιρεία να εμπιστευτούν για ένα φθηνότερο ρεύμα, προκειμένου να ελαφρύνουν τα μηνιαία τους έξοδα. Παλιά η διαδικασία αλλαγής ρεύματος ήτανε πιο απλή γιατί δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Σήμερα οι εταιρείες παροχής ρεύματος και αερίου είναι πάρα πολλές και δεν μπορεί κανείς να επιλέξει εύκολα, βασιζόμενος σε όλες αυτές τις αλλαγές τιμών που συμβαίνουν κάθε μήνα. Είναι μία διαδικασία, που πρέπει να παρακολουθείται σε μηνιαία βάση,  αυτό είναι που κάνουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο και ειδικεύονται στην εύρεση οικονομικών ενεργειακών τιμολογίων για επιχειρήσεις και οικιακούς πελάτες. Ένα παράδειγμα μπορείτε να δείτε και εδώ https://fthinorevma.gr/. Οι εταιρείες αυτές καταναλώνουν πολύ χρόνο, στο να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο, προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις των πελατών. 


Απο εδώ https://fthinorevma.gr/allagi-paroxou/, θα μπορέσετε να πάρετε μία πρώτη μάτια, από πώς γίνεται η αλλαγή παρόχου, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι εταιρείες που ασχολούνται με το φθηνό ρεύμα έχουν απλούστευση την διαδικασία αρκετά, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να βρούνε ένα οικονομικό τιμολόγιο. Μέσα από απλά βήματα που θα ακολουθήσει ο πελάτης, ή ο επιχειρηματίας,  δίνοντας τα στοιχεία που πρέπει, θα μπορέσει μέσα σε μικρό διάστημα να έχει μπροστά του προσφορές από πολλές εταιρείες παροχής ενέργειας και φυσικού αερίου. 


Η Διαδικασία δεν θα πρέπει να μας τρομάζει, γιατί όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι τα εξής:


Το βασικό λάθος που κάνουν όλοι πριν ξεκινήσουν, είναι ότι προσπαθούν να κλείσουν ένα τιμολόγιο  ρεύματος, χωρίς να κοιτάξουν τη δική τους ετήσια κατανάλωση ή έστω του τελευταίου τετραμήνου. Αν δεν έχουμε ιστορικό λογαριασμών, μπορούμε τουλάχιστον να κρατήσουμε τους χρεωστικούς που θα έρθουν για το τελευταίο τετράμηνο, του προηγούμενου παρόχου. Ο ετήσιος αριθμός κατανάλωσης σε κιλοβατώρες είναι πολύ σημαντικός, γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε μία προσφορά βασισμένη στις δικές μας ανάγκες και στη δική μας κατανάλωση ρεύματος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να αρκεστούμε στην πιο φθηνή προσφορά που θα μας βρουν, μέσα από τη διαδικασία χωρίς να μπορούμε να δώσουμε αρκετά δεδομένα.


Ποια άλλα πράγματα Θα πρέπει να αναλογιστούμε πριν την διαδικασία;


  • Μπορώ να έχω κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον το δικαιούμαι, μαζί με κάποια έκπτωση;
  • Η τιμή που θα πάρω θα είναι για μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα;
  • Θα υπάρχει κάποιο πάγιο που θα επιβαρύνει την χρέωση σε ρεύμα;
  • Μπορώ να γνωρίζω τι άλλα μπόνους εκπτώσεων διαθέτει η κάθε εταιρία;
  • Υπάρχει κάποια υπηρεσία που μπορώ να επωφεληθώ μαζί με την καινούργια συνδρομή;
  • Μπορώ να έχω νυχτερινή kwh την οποία θα χρεώνομαι ξεχωριστά;
  • Μπορώ να έχω το λογαριασμό ηλεκτρονικά και να πληρώνω από τράπεζα;
  • Τι χρεώσεις μπαίνουν στο τελικό λογαριασμό που δεν έχουν σχέση με τη δικιά μου κατανάλωση στο ρεύμα;
  • Θα έχω κάποια έκπτωση εφόσον πληρώνω εμπρόθεσμα;
  • Μπορώ να έχω ενιαίο τιμολόγιο αν ενδιαφέρομαι να έχω και φυσικό αέριο;
  • Υπάρχουν άλλα κτίρια που θέλω να ηλεκτροδότησης ο πέρα από το σπίτι ή την επιχείρησή;

Έχοντας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, είναι σίγουρο ότι με τα νέα δεδομένα θα μπορώ να έχω μία καλύτερη προσφορά σε ρεύμα και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη και πιο αντικειμενική, πάνω σε αυτά που έχω σκεφτεί για το δικό μου προϋπολογισμό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια