HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εύα Καϊλή: Οι φωτογραφίες με τους αξιωματούχους του Κατάρ που «φούντωσαν» τις υποψίες για διαφθορά


Η επιχείρηση “καθαρά χέρια” των βελγικών αρχών που έβαλε στο στόχαστρο την Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλα τέσσερα πρόσωπα, προκαλούν σεισμό στις Βρυξέλλες.

Τις τελευταίες ώρες, φωτογραφίες της ευρωβουλευτή μιας εκ των δεκατεσσάρων αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις πρόσφατες επαφές της με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Κατάρ φωτίζουν περαιτέρω την υπόθεση διαφθοράς για την οποία ελέγχεται.


“Ενώ είναι σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το Κατάρ είναι ύποπτο ότι διέφθειρε την ευρωπαϊκή δημοκρατία”, υπογραμμίζει στο εκτενές ρεπορτάζ της η βελγική εφημερίδα Le Soir.


Η επίσκεψη της Εύας Καϊλή στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της χώρας “συζητήθηκαν ορισμένες πτυχές των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ του κράτους του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Μεταξύ των θεμάτων αυτών ήταν συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα διμερών σχέσεων.

Οι δηλώσεις της Καϊλή από το Κατάρ

Στο παρακάτω tweet δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της Εύας Καϊλή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ:


Το παρακάτω είναι βίντεο από τον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ:

Η βελγική δικαιοσύνη ξεκίνησε ένα σαρωτικό κύμα ερευνών σε σπίτια και γραφεία από το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου, ως αποτέλεσμα έρευνας που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου 2022 για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διείσδυση στην καρδιά της Ευρώπης και υποψίες για παρέμβαση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαφθορά από το Κατάρ.

Η έφοδος στην κατοικία της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες ήταν η τρίτη κατά σειρά, μετά από εκείνες στα σπίτια ενός πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και του επικεφαλής των συνδικάτων,

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθοράς, υπό την ηγεσία του βελγικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Τις πρώτες αποκαλύψεις έκαναν βελγικά ΜΜΕ στις ιστοσελίδες τους.

Δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Fight Impunity”, συνελήφθησαν το πρωί. Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα άλλη μια ηχηρή σύλληψη: αυτή της αντιπροέδρου του ημικυκλίου, της Ελληνίδας Εύας Καϊλή, σημειώνει η Le Soir

Ειδικά για την Εύα Καϊλή, η έφοδος στο σπίτι της ήταν “ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί η βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να την πιάσουν επ’ αυτοφόρω”.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια