HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με καλεσμένους την βουλεύτρια και τομεάρχη τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή και αν. τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Γεώργιο Τσίπρα


Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας, με θέμα τις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα και ομιλητές την  βουλεύτρια και τομεάρχη τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή και αν. τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Γεώργιο Τσίπρα και με την συμμετοχή  εκπροσώπων  τοπικών φορέων,παραγωγικών δυνάμεων,  της κοινωνίας και εκατοντάδων  πολιτών.


Με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα ως εκπρόσωποι φορέων,ο Πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας της ΑΔΕΔΥ κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Ασημίνα Στρίμπα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας κ. Λευτέρης Κουιμτζίδης,ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Σίμος Συμεωνίδης, εκπρόσωπος της Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π κ. Βασίλης Αγάκος, ο πρόεδρος των Φυσιοθεραπευτών Πιερίας Παναγιώτης Μπάναλης, ο Καπνικός Συνεταιρισμός «Σαμψούς», η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας κα Σωτηρία Ουσταμπασίδου, από την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας “ο τόπος μου” ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Μ. Ντελής, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και  της ομάδας πολιτών «I can’t breathe» κα Σημέλα Ελευθεριάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νυκτερινού ΕΠΑΛ Βασίλης Δημούσης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Μαστόδοντας»  Σάββας Τσεντίδης, η υπεύθυνη της ΚΟΙΝΣΕΠ Μούσες Πιερίων κα. Βαίτσα Κάργα, η γραμματέας του ΣΕΠΕ Πιερίας κα Χαϊλατζίδου Γνωσούλα, ο εκπρόσωπος του κινήματος της Μηλιάς για τα Πιέρια  κ. Στέριος Σαφειρόπουλος.

Η έναρξη των εργασιών της Ημερίδας  έγινε  από τον Συντονιστή της ΝΕ  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας Χατζηιωαννίδη Κωνσταντίνο και με  χαιρετισμό από την Βουλεύτρια του κόμματος στην Πιερία Μπέττυ Σκούφα.  

Η κ. Νοτοπούλου Κατερίνα και ο κ. Τσίπρας Γεώργιος αναφέρθηκαν στις προγραμματικές δεσμεύσεις του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ με δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας και την δραστική μείωση των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα, για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για τους μισθωτούς, για τους συνταξιούχους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, για την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με ανάκτηση της εργασίας, με το Νέο ΕΣΥ, το ολιστικό σχέδιο για τη δημόσια παιδεία και την ενίσχυση των ΑΜΕΑ, για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ με την δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, την χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανίας και αγροτών, την διασφάλιση χρηματοδότησης της οικονομίας, για το ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, με μέτρα για την δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και την ΕΥΠ, για την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, με την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, την στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια και την ένταξη των μεταναστών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Πιερία ξεκίνησε με τις τοπικές κοινωνίες να συνδιαμορφώνει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. 

Σε αυτό το πλαίσιο συζήτησης με την κοινωνία και τους φορείς, οι ομιλίες όλων των εκπροσώπων των καλεσμένων φορέων, οι σκέψεις, οι κριτικές και οι προτάσεις που κατατέθηκαν συμβάλλουν στη διασύνδεση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. 


Κοινή παραδοχή όλων των παρεμβάσεων η αγωνία για τα αδιέξοδα που προκαλούνται από την κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ και τα τεράστια προβλήματα  που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την μείωση των εισοδημάτων αλλά και την  αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.


Η πολιτική αλλαγή και η κυβέρνηση της δημοκρατικής παράταξης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι άμεση ανάγκη για την  χώρα, για τον τόπο μας. 

 

Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια