HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυξημένες οι δράσεις αλλά και η αποτελεσματικότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κ.Ο.ΜΑ.Θ στην καρδιά της κυνηγετικής περιόδου


Για το Νοέμβριο 2022, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κ.Ο.ΜΑ.Θ, κατανεμημένοι στους 16 νομούς της Μακεδονίας Θράκης, συνέχισαν το δυναμικό τους ρόλο στο πλαίσιο της επιτήρησης της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Σε έναν, από τους πιο σημαντικούς κυνηγετικούς μήνες όλης της περιόδου, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής θήρας για πολλά είδη της άγριας πανίδας (τριχωτά, μπεκάτσα, πέρδικα, υδρόβια κτλ) οι Θηροφύλακες της Κ.Ο.ΜΑ.Θ άσκησαν πάνω από 4.800 προληπτικούς ελέγχους.
Κατατέθηκαν 19 μηνύσεις για θήρα σε Καταφύγια Άγρια Ζωής , νυχτερινή θήρα, θήρα άνευ κυνηγετικής άδειας, για παράνομη μετατροπή όπλου, για χρήση ηχομιμητικών συσκευών και παγίδων καθώς και για παράνομη σύλληψη άγριων πτηνών.

Με συνέπεια στον στόχο που έχει θέσει η Κ.Ο.ΜΑ.Θ ο οποίος αφορά την εξοικονόμηση πόρων, χωρίς όμως να "θυσιάζεται" ο προληπτικός και κατασταλτικός χαρακτήρας των περιπολιών, μειώθηκε κατά 19% ο αριθμός των χιλιομέτρων των θηροφυλάκων, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση των καυσίμων αλλά και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με ταυτόχρονη αύξηση τόσο του αριθμού των ελέγχων όσο και των βεβαιώσεων παραβάσεων.

Τέλος στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου της Κ.Ο.ΜΑ.Θ, υπήρξε σημαντική συμμετοχή Θηροφυλάκων στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος και στο χωριό Πόα στη Θράκη, σε συμμετοχή σε σεμινάριο Πολιτικής Προστασίας στη Ροδόπολη, καθώς και με δεντροφύτευση σε Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης.

-----------------------------------------------------

Η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων (Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή) χρηματοδοτείται από τους κυνηγούς – μέλη των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) είναι Οργανισμός συνεργαζόμενος και ελεγχόμενος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Η ΚΟΜΑΘ, έχοντας 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητάς της με περίπου 40.000 μέλη, απασχολεί 75 μόνιμους υπαλλήλους και εργάζεται στην κατεύθυνση της προστασίας και διαχείρισης της άγριας πανίδας και των βιοτόπων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια