HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έντι Ράμα: “Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ για να ενταχθούμε, όπως η Ελλάδα”


Σε αιχμηρές δηλώσεις προς τη χώρα μας προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, καθώς δήλωσε σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο Euractiv, ότι η διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σχολικές εξετάσεις που μπορείς να «εξαπατήσεις» για να μπεις, όπως έκανε η Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία της κάθε χώρας. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».

Εκεί συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει, όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». Όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως σήμερα είχε προγραμματισμένη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη , ωστόσο ακυρώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια