HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μάκης Βορίδης: «Εκλογές με καταλόγους από τη νέα απογραφή»


Περισσότερο φως για τον χρόνο των εκλογών έριξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κάλπες θα στηθούν με βάση την απογραφή του 2021, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τον Μάρτιο.

Οι εκλογές θα γίνουν με βάση τη νέα απογραφή του 2021 ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η διαβεβαίωση αυτή είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι οι κάλπες δε μπορούν να στηθούν νωρίτερα από το Μάρτιο, με τον Μάκη Βορίδη να χαρακτηρίζει κρίσιμες τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για ντέρμπι αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, στα οποία η Κουμουνδούρου διαβάζει σημάδια υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες, όπως σημειώνουν.

Τον εκλογικό χάρτη ανακατεύει και η ψήφος των απόδημων ελλήνων για τους οποίους δίνονται τρεις έδρες από Αττική και Αχαΐα. Μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί μόλις 2.700 αιτήσεις μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού και ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στον εκλογικό νόμο έπειτα από διαβούλευση με τα κόμματα.

Θύελλα αντιδράσεων για την αναγνώριση των πτυχίων των ηθοποιών

Πλήθος καλλιτεχνών διαδήλωσαν μπροστά στο υπουργείο Πολιτισμού και κατά του προεδρικού διατάγματος, που σύμφωνα με το νέο προσοντολόγιο του υπουργείου Εσωτερικών εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών και δραματικών σχολών με το απολυτήριο του λυκείου.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών βρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών δυνάμεων που ζήτησαν να αποσυρθεί το απαράδεκτο προεδρικό διάταγμα, όπως το χαρακτήρισαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως σημείωσε δεν αλλάζει τίποτα με τα καλλιτεχνικά πτυχία τα οποία κατηγοριοπούνται από το 2203 στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.




Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια