HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι


Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι».


Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το τέλος της χρονιάς, ειπε:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όχι 12 μίλια, ούτε ένα μίλι!»

«Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ» δήλωσε επίσης ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε επίσης πως θέλει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά. «Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό», ανέφερε στους Τούρκους δημοσιογράφους.

Ενώ έκανε αναφορά και στις επιστολές που έχει στείλει η γείτονα χώρα στον ΟΗΕ, στις οποίες κάνει λόγο για τις παραβιάσεις από πλευράς της Ελλάδας στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

«Καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ έρχονται μετά τα νέα προκλητικά δημοσίευματα του τουρκικού Τύπου για τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας με αφορμή την επίσκεψη ΑΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, σε φυλάκια των ακριτικών νησιών για ανταλλαγή ευχών με το στρατιωτικό προσωπικό.

Ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει την Ψέριμο ως κατεχόμενο νησί και τη Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ τονίζουν ότι κακώς ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε αυτά τα νησιά.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sozcu, με τον προκλητικό τίτλο: «Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ ποζάρει σε κατεχόμενο νησί» αναφέρει πως ο στρατηγός Φλώρος συνεχίζει τις επισκέψεις του σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτή τη φορά πήγε στην Ψέριμο που βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την ελληνική στρατιωτική δύναμη, αν και στο νησί απαγορεύεται ο εποικισμός και η ανάπτυξη στρατευμάτων» υποστηρίζει το δημοσίευμα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια