HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Δώρο Πάσχα» 2023: Σενάριο με νέα μεγάλη κατηγορία δικαιούχων


Νέα μέτρα στήριξης των οικονομικά ευάλωτων πολιτών φαίνεται να «κλειδώνουν» από το οικονομικό επιτελείο λίγο καιρό πριν από τις εκλογές, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/01), και έτσι θα δοθεί «Δώρο Πάσχα» 2023 εν είδει μίας επιταγής ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, πέρσι το Πάσχα είχε χορηγηθεί επιταγή ακρίβειας ύψους 324 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό είχαν προστεθεί 500 εκατ. ευρώ τα περασμένα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά, λοιπόν, οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας ή του λεγόμενου «Δώρο Πάσχα» 2023 αναμένεται να φτάσουν τους 1,7 εκατ. πολίτες.

«Δώρο Πάσχα» 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι

Αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να δώσει το «Δώρο Πάσχα» 2023 σε συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά ευάλωτων πολιτών, κάτι που εξαρτάται φυσικά και από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, όπως έχει αναφέρει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Δώρο Πάσχα» 2023 αναμένεται να δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες χαμηλόμισθων, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι με «προσωπική διαφορά», οι οποίοι δεν έλαβαν αύξηση στις συντάξεις τους με τη νέα χρονιά, ώστε να λάβουν ένα εφάπαξ ποσό. Η τελική απόφαση, όπως επισημαίνεται, θα ληφθεί φυσικά σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάγκη ύπαρξης, φέτος, πρωτογενούς πλεονάσματος.

Πάντως, σχετικά με το ποσό, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 250 με 300 ευρώ και η πληρωμή του «Δώρου Πάσχα» 2023 να γίνεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια