HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Οδήγησε πέντε ανθρώπους στο θάνατο – Η καταγγελία και το πελατολόγιο 300 ατόμων


Νέα υπόθεση ψευτογιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο, καθώς πείστηκαν από τον 66χρονο Τ.Δ, φυσικοθεραπευτή από την Αθήνα που φέρεται να παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, να διακόψουν την θεραπεία που ακολουθούσαν καθώς έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, προκειμένου να ακολουθήσουν μια υποτιθέμενη πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, φυσικά με το αζημίωτο.

Άμεσος συνεργάτης του φέρεται να ήταν ο 72χρονος F.U.K.H., Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Η δράση του ψευτογιατρού φέρεται να διήρκησε χρόνια. Η αρχή…του τέλους ωστόσο για τον 66χρονο και τον 72χρονο συνεργό του, έγινε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενή που απεβίωσε, το 2020.

Ο «μύθος» του ψευτογιατρού και οι ενέσεις των 20.000 ευρώ

Η έρευνα των Αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ήταν πολυετής. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος, είχε καταφέρει να χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομα του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση, να του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί από αυτούς, τον σύστηναν και σε άλλους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε αυτόν.

Η…πρωτοποριακή αυτή θεραπεία, γινόταν ενέσεις οι οποίες κόστιζαν από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι είχαν δώσει ακόμα και πάνω από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα κέρδη που είχε καταφέρει να αποκομίσει να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια…ταξίδευαν ακόμα και μέσα σε παγοκύστες με ΚΤΕΛ.

Πελατολόγιο 300 ατόμων

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, είχε καταφέρει να «χτίσει» ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροή, τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά.

Εντόπιζε κυρίως ανθρώπους που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας τους, οι οποίοι όχι απλά δεν έβλεπαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, αντιθέτως επιδεινωνόταν, με τους ίδιους και τις οικογένειας τους, να ζουν έναν Γολγοθά.

Γινόταν «καπνός» με τα χρήματα των ασθενών

Όταν κάποιοι από τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους, αντιλαμβάνονταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω, εκείνος εξαφανιζόταν ενώ φέρονται κάποιοι να δέχτηκαν ακόμα και απειλές.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι ασθενείς που έπεσαν θύματα του είναι πολλοί περισσότεροι και γι αυτό αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τους, προκειμένου όσοι τον αναγνωρίσουν να τον καταγγείλουν.

Πρόκειται για νέα υπόθεση που συγκλονίζει μετά από την δράση του ψευτογιατρού, που συστηνόταν ως Dr Kontos και κατηγορήθηκε για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια