HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μανιτάρια στρογγανόφ με ρύζι


Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό, αφού είναι χαμηλό σε θερμίδες, χαμηλό σε αλάτι και με χαμηλά λιπαρά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού με επίπεδα φύλλα ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 400 ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στον ατμό για άλλα 10΄ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Παράλληλα, βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε πάνω τους 150 ml βραστό νερό.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το κρεμμύδι για 10΄ μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1΄.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα πορτσίνι, κρατώντας το υγρό και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το υγρό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10΄, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά ρύζι σε 4 πιάτα, μια κουταλιά μανιτάρια στρογκανόφ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια