HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά το μπότοξ


Η μη επεμβατική θεραπεία με μπότοξ, έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, αρκεί να τηρηθούν κάποια «πρέπει» μετά την εφαρμογή της.

Το τι δεν πρέπει να κάνετε αμέσως μετά τη θεραπεία με μπότοξ, καλό θα είναι να τα έχετε υπόψη σας είτε εμπιστεύεστε τη θεραπεία για πρώτη φορά, είτε ανανεώνετε μια προηγούμενη.

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία για το «πόδι της χήνας», το μεσόφρυο, τις ρυτίδες στο μέτωπο, γενικά δηλαδή για τις λεγόμενες «δυναμικές ρυτίδες έκφρασης» και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο, επισημαίνει ο δρ Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου, MD, PhD FEBOPRAS, Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν τη θεραπεία με το μπότοξ

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται, εδώ και δεκαετίες, σε μεγάλες δόσεις για την αντιμετώπιση των σπασμών συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων. Η αποτελεσματικότητά της άνοιξε το δρόμο για τη χρήση της, σε πολύ μικρότερες δόσεις, στην αισθητική ιατρική για τον περιορισμό των σπασμών των μιμικών μυών του προσώπου (οι μιμικοί μύες είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις εκφράσεις του προσώπου και σε βάθος χρόνου είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των ρυτίδων). Η βοτουλινική τοξίνη επιδρά στην νευρομυϊκή σύναψή τους με αποτέλεσμα να μειώνει την κινητικότητά τους και το αποτέλεσμα της δράσης αυτής είναι άκρως θεαματικό.

Η θεραπεία, εφόσον εφαρμοστεί από ειδικό ιατρό, που γνωρίζει τους κανόνες έγχυσης, τη δοσολογία, το πώς, το πού και το κάθε πότε πρέπει να εγχυθεί η τοξίνη, δεν έχει καμία παρενέργεια. Ωστόσο, απαιτείται η προσοχή σας, ιδίως όσον αφορά κάποιες «οικονομικές εορταστικές» προσφορές, οι οποίες μπορεί να σας κοστίσουν τελικά πολύ περισσότερο.

Παράδειγμα: μπορεί, είτε γιατί το φιαλίδιο της τοξίνης έχει ανοιχτεί και έχει μείνει στο ψυγείο για πολύ καιρό πριν τη θεραπεία για την οποία θα χρησιμοποιηθεί, είτε γιατί η τοξίνη ενίεται σε μεγάλη αραίωση, είτε γιατί δεν χορηγείται η σωστή δόση, είτε γιατί ο οργανισμός σας έχει παράγει αντισώματα κατά της τοξίνης λόγω συχνότερης από το κανονικό χορήγησής της, να μην «παραλύσει» τελείως η μυϊκή ομάδα-στόχος και να εμφανίζει ακόμα κινητικότητα ή να αρχίσει να εμφανίζεται κινητικότητα πολύ πριν τους 6 μήνες, που είναι η χρονική διάρκεια του αποτελέσματος μιας ορθής θεραπείας από έναν ειδικό.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή: η συνιστώμενη ποσότητα βοτουλινικής τοξίνης ενίεται με πολύ λεπτή βελόνα σε συγκεκριμένους μυς. Όσον αφορά σε αυτό το στάδιο, γενικά, έχετε υπόψη ότι η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται από την ποσότητα (μονάδες) της τοξίνης ανά περιοχή και όχι από τον αριθμό των τσιμπημάτων ή την ποσότητα του διαλύματος που εφαρμόζεται.

Τι μπορείτε και τι δεν πρέπει να κάνετε αμέσως μετά το μπότοξ

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μάλιστα αμέσως μετά τη θεραπεία.

Μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας, να χαμογελάσετε, να συνοφρυωθείτε και γενικά να συνεχίσετε να εκφράζεστε με τους μυς του προσώπου σας (χωρίς υπερβολές) και να κάνετε και πλήρες μακιγιάζ.

Ωστόσο, αν θελήσετε να ξεκουραστείτε, να ξαπλώσετε ή να κάνετε έναν σύντομο ύπνο, θυμηθείτε:

Δεν ξαπλώνετε μπρούμυτα

Ξαπλώστε ανάσκελα ακουμπώντας το κεφάλι σας σε ψηλό μαξιλάρι. Για πόση ώρα; Για τέσσερις τουλάχιστον ώρες μετά την εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται χρόνος για να «καθίσει» σωστά το εγχεόμενο υλικό στο πρόσωπό σας (αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το φυσιολογικό «πρήξιμο» μετά την εφαρμογή, που θα κρατήσει λίγο παραπάνω χρόνο).

Δεν κάνετε γυμναστική

Καλό θα είναι να αποφύγετε τη γυμναστική και την έντονη κόπωση για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Το πρόσωπό σας χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα για να «ηρεμήσει», ειδικά αν έχουν προκύψει μώλωπες και κοκκινίλες.

Δεν τρίβετε το σημείο της ένεσης

«Είναι συχνό και πολύ ανθρώπινο να «πάει το χέρι σας εκεί», στο σημείο της ένεσης, είτε για να «νιώσετε» την αλλαγή αγγίζοντάς την, είτε για να ανακουφιστείτε τρίβοντας το σημείο καθώς η επίδραση της αναισθητικής κρέμας έχει αρχίσει να περνάει. Μην το κάνετε. Επίσης μην ξύσετε το σημείο και μη ρίξετε ζεστό νερό επάνω του.

Αφήστε το δέρμα και τους μυς της θεραπείας να αφομοιώσουν το ενέσιμο υλικό και σε δύο με επτά ημέρες που θα γίνουν εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι», καταλήγει ο δρ Παπαγεωργίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια