HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τύποι αντλιών και powerhead


Αν θέλετε να διατηρήσετε το ενυδρείο σας με επιτυχία, θα πρέπει να βρείτε τους σωστούς τύπους αντλιών ενυδρείου ή powerhead ενυδρείου, για να υπάρχει άριστη κυκλοφορία και αερισμός του νερού στο ενυδρείο.  Χωρίς την κατάλληλη κυκλοφορία του νερού, δεν θα είναι δυνατή η άριστη ανταλλαγή αερίων, ώστε να λειτουργεί το ενυδρείο σας σωστά. 

Είναι σημαντικό το οξυγόνο να φτάνει στο νερό και στα ψάρια, καθώς και το διοξείδιο του άνθρακα να κατακάθεται στην επιφάνεια του νερού.  Η κυκλοφορία του νερού, έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη σωστή διήθηση και βοηθάει να μεταφερθούν τα θρεπτικά συστατικά στα ψάρια, στα φυτά και στους άλλους ζωντανούς οργανισμούς μέσα στο ενυδρείο.

Τα powerhead, είναι στην πραγματικότητα ένας συγκεκριμένος τύπος υποβρύχιας αντλίας νερού.  Άλλοι τύποι αντλιών νερού είναι η αντλία αέρα, οι εξωτερικές αντλίες και η αντλία νερού επιφάνειας https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/antlies-nerou, που δεν θα βοηθήσει για να διατηρήσετε το ενυδρείο σας.


Αν και οι αντλίες αέρα και οι εξωτερικές αντλίες χρησιμοποιούνται από πολλούς ιδιοκτήτες ενυδρείων, τα powerhead είναι ιδανικά για τα ενυδρεία που έχουν θαλασσινό νερό, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αποβουτυρωτές πρωτεϊνών.


Οι αποβουτυρωτές πρωτεϊνών είναι συνήθως σημαντικοί κατά τη συντήρηση ενός ενυδρείου με θαλασσινό νερό, καθώς ασχολούνται ειδικά με τα οργανικά  απορρίμματα που υπάρχουν μέσα στο ενυδρείο.  Συγκεκριμένα, οι αποβουτυρωτές πρωτεϊνών περιέχουν μια στήλη φυσαλίδων, τα οργανικά απορρίμματα από το ενυδρείο, οδηγούνται μέσα στη στήλη και τελικά αποβουτυρώνονται σε ένα δοχείο.  


Τα powerhead βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία ενός αποβουτυρωτή πρωτεϊνών και δεν λείπουν σχεδόν από κανένα ενυδρείο που φιλοξενεί ψάρια θαλασσινού νερού, αφού είναι τόσο σημαντικά για την σωστή λειτουργία του ενυδρείου.


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν διάφοροι τύποι αντλιών για ενυδρεία με ψάρια και διάφορα powerhead για ενυδρεία.  Σημαντικό είναι, να γνωρίσετε κάθε τύπο και να επιλέξετε τον καταλληλότερο για το ενυδρείο σας.  Η επιλογή της σωστής αντλίας νερού ή powerhead, εξαρτάται κυρίως από τον τύπο ενυδρείου που διαθέτετε, το μέγεθός του, καθώς και από τον αριθμό των ψαριών που θα έχετε στο ενυδρείο σας.


Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μπορείτε να σώσετε το ενυδρείο σας με μία γεννήτρια ρεύματος https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries, αφού η παραμικρή διακοπή ρεύματος μπορεί να κάνει ζημιά στο ενυδρείο σας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια