HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μετασεισμός «μαμούθ» 7,5 Ρίχτερ χτύπησε ξανά στην Τουρκία


Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ χτύπησε την Τουρκία, προκαλώντας πανικό σε όσους προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους στα χαλάσματα.


Την ίδια ώρα, ομάδες ερευνών προσπαθούν να βρουν και να σώσουν εγκλωβισμένους. Τουλάχιστον 912 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο στα χαλάσματα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.


Κάθε ώρα που περνάει, ειδικά μετά τον ισχυρότατο μετασεισμό των τελευταίων λεπτών, εντείνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθούν σημαντικά.

Μέχρι στιγμής, η αρμόδια υπηρεσία κάνει λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας πως ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383. Ο μεγάλος σεισμός είχε επίκεντρο το Γκαζιαντέπ στα σύνορα με τη Συρία.

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές διασώσεις στα χαλάσματα

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία από την πρώτη στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος.

Σχεδόν 1.000 εθελοντές διασώστες έχουν αναπτυχθεί από την Κωνσταντινούπολη στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, ενώ βοήθεια έρχεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.




«Η αδελφή μου και τα τρία της παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Όπως και ο σύζυγός της, ο πεθερός της και η πεθερά της. Επτά μέλη της οικογένειάς μας είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχιτίν Ορακτζέ, παρακολουθώντας την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μπροστά σε πολυκατοικία που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα στη Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά).

«Η αδελφή της είναι ακόμη παγιδευμένη στα συντρίμμια», είπε γυναίκα δείχνοντας άλλη μια που έκλαιγε απαρηγόρητη στη Ντιγιάρμπακιρ.

«Ακούμε φωνές στα συντρίμμια. Θεωρούμε πως ως και 200 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια», δήλωσε μέλος σωστικού συνεργείου που επιχειρεί σε κατεστραμμένη πολυκατοικία στη Ντιγιάρμπακιρ μπροστά στις κάμερες του τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV.

Μπροστά σε τόση καταστροφή κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούν να απομακρύνουν συντρίμμια ακόμα και με γυμνά χέρια και κουβάδες.

Μέσω Twitter, τούρκοι πολίτες μοιράζονται ονόματα και τοποθεσίες ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα σε διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με τον τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Αντιγιαμάν, ενώ έχουν καταρρεύσει κάπου εκατό κτίρια. Τουλάχιστον άλλοι 47 σκοτώθηκαν και ακόμη 600 τραυματίστηκαν στην Μαλάτια, κατά την AFAD.

Στην Γκαζιάντεπ, γίνεται λόγος για 80 νεκρούς, 600 τραυματίες και 581 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια