HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κλείδωσε η 9η Απριλίου - Πως θα φτάσουμε ως εκεί


Απ' ότι δείχνουν τα πράγματα μόνο ένα πολύ έκτακτο γεγονός φαίνεται πως μπορεί να αναγκάσει τον πρωθυπουργό να αλλάξει την απόφασή του να πραγματοποιηθούν οι προσεχείς εκλογές στις 9 Απριλίου.

Το μέγαρο Μαξίμου φέρεται να οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς φοβάται τόσο ένα τυχαίο γεγονός, αλλά και γιατί ανησυχεί μήπως ο Ερντογάν αποτύχει στη διαχείριση της επόμενης μέρας των καταστροφικών σεισμών και επιχειρήσει να εξάγει την κρίση του στην περιοχή.

Στελέχη πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, άλλωστε, αναφέρουν πως η εκτίμηση με βάση τις δημοσκοπήσεις που διαθέτουν στα χέρια τους στο Μαξίμου και τους υπολογισμούς που κάνουν η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 3 έως 5 μονάδες, ενώ ευελπιστούν πως στην πορεία προς τις κάλπες δεν θα μειωθεί και άλλο. Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, επιμένουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει 3 μπροστά στο ποσοστό που θα λάβει, επιδιώκοντας το δικό τους ποσοστό να είναι άνω του 34%, ώστε να έχουν ελπίδες –όπως πιστεύουν- σε νέες εκλογές να κερδίσουν αυτοδυναμία.

«To plan a Μητσοτάκη, τον Μάρτιο διαλύεται η Βουλή-Απρίλη η πρώτη κάλπη»

Εφόσον, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει την 10η Μαρτίου να διαλύσει τη Βουλή και την 9η Απριλίου ως ημέρα που θα στηθεί η κάλπη, ο οδικός χάρτης μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα έχει ως εξής:

-Στις 10 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Βουλής, με εισήγηση της κυβέρνησης διαλύει τη Βουλή για «σοβαρό εθνικό λόγο». Από την επομένη, 11 Μαρτίου, ξεκινάει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, ενώ μια ημέρα μετά ορκίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

-Στις 18 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών και δυο ημέρες μετά ο Άρειος Πάγος (Α΄ Τμήμα) θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς- και, άρα, θα κρίνει αν ο το κόμμα Κασιδιάρη θα συμμετάσχει ή όχι στις εκλογές.

-Στις 9 Απριλίου διεξάγονται οι εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.

-Εφόσον αυτοδυναμία δεν πρόκειται να προκύψει, θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την εντολή στον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Εφόσον είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) την εντολή, εφόσον είναι ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει τη διαδικασία σχηματισμού «προοδευτικής κυβέρνησης». Εφόσον δεν υπάρχει αποτέλεσμα, την εντολή θα πάρει ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος και, εν συνεχεία, του τρίτου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν είναι το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα, θα ξεκινήσει τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στη βάση –όπως δηλώνει- του προγράμματος που θα έχει καταθέσει.

-Εφόσον υπάρχει αδιέξοδο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Δημοκρατίας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συγκρότησης υπηρεσιακής κυβέρνησης, κάτι που δεν έχει καμία πιθανότητα.

-Αμέσως μετά το Πάσχα, ακόμα και την επομένη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίζει υπηρεσιακό πρωθυπουργό, έναν εκ των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και το αμέσως επόμενο διάστημα ορίζεται –και ορκίζεται- υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εκλογές που θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο Μητσοτάκη-Βελόπουλου, που δίνει στο πρώτο κόμμα κλιμακωτό μπόνους 40 εδρών.

-Στις 14 Μαΐου -το πιθανότερο- ή, εναλλακτικά στις 21 Μαΐου, διεξάγονται οι εκλογές με τον εκλογικό νόμο Μητσοτάκη-Βελόπουλου. Αν και εδώ δεν υπάρχει αυτοδυναμία, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία με τις διερευνητικές εντολές.

-Λογικά, θα συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς τρίτες εκλογές δεν αντέχει η χώρα.


Με πληροφορίες απο το iediseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια