Τραγανό μπέικον και ζουμερές γαρίδες σε μια απολαυστική σάλτσα κρέμας παρμεζάνας
Υλικά
- 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 μέτρια ντομάτα, σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας, μαγειρεμένα
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από την κατσαρόλα, αφήνοντας πίσω το λίπος από το μαγείρεμα του μπέικον.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει μια βράση.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα, προσθέστε τα ζυμαρικά.
- Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στην κατσαρόλα, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!