HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Θα έρθει καιρός που θα τα έχετε όλα και δεν θα έχετε τίποτα" ορίστε τι εννοούσε


Τα πρόσθετα τροφίμων ή ουσίες που προστίθενται στις έτοιμες τροφές, με σκοπό την αύξηση του χρόνου διατήρησης και τη βελτίωση της γεύσης, της οσμής, της υφής, του χρώματος και της εν γένει εμφάνισης και ο αριθμός των ουσιών αυτών ξεπερνά τις 2.900.

Η χρήση των υψηλότερης επικινδυνότητας «συνθετικών» προσθέτων επιτρέπεται μόνο σε ορισμένα τρόφιμα, ενώ η χρήση των «φυσικών» υπόκειται σε λιγότερους περιορισμούς. Ένα πρόσθετο μπορεί να επιτρέπεται μέχρι μια καθορισμένη ποσότητα σε ένα τρόφιμο, σε διαφορετική ποσότητα σε άλλο ή να απαγορεύεται πλήρως η προσθήκη του σε κάποιο τρίτο.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες και έρευνες για τις βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως τις μακροπρόθεσμες, πιθανές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Τα «Ε» χρησιμοποιούνται νόμιμα από τους κατασκευαστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα απολύτως ασφαλή για τον οργανισμό. Απλώς «υποθέτουμε» πως δεν βλάπτουν άμεσα, εφόσον δεν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες!

Η λίστα κωδικών Ε με επιβλαβείς αριθμούς Ε

1. αβλαβή πρόσθετα:

E100, E101, E103, E104, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E170, E174, E1020, E172, E1701 E236, E237, E233, E260, E261, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E305, E306, E307, E308, E223, E323, E323, E3 E334, E335, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E413, E414, E420, E227, E427, E4, E427, E424, E4 Ε475, Ε480

2. ύποπτα πρόσθετα:

E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477

3. επικίνδυνα πρόσθετα:

E102, E110, E120, E124 (αυτό είναι από χιτίνη εντόμων)

4. διαταραχή υγείας:

* Εντερική διαταραχή: E220, E221, E223, E224.
* Πεπτική διαταραχή: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463, E465, E466, παγωτό E407.
* Δερματικές παθήσεις: E230, E231, E232, E233
* Καταστροφή της βιταμίνης Β12: Ε200
* Χοληστερόλη: E320, E321
* Ευαισθησία νεύρων: E311, E312
* Σαπίδα στο στόμα: Το E330 είναι το πιο επικίνδυνο (καρκινογόνο) (βρίσκεται σε κονσέρβες SCWEPPES LEMON, AROMASENF, MEZZO MIX, CRABLE MEAT, ΤΥΡΙ ΜΠΟΝΜΠΕΛ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, μεταξύ άλλων)

5. καρκινογόνα πρόσθετα:

E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239, E621

Προσοχή: Το E123 είναι εξαιρετικά καρκινογόνο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο E123/E110 στις ακόλουθες τροφές:: Ζελέ αρκουδάκια, TREETS, SMARTIES, HARIBO τσίχλα, φακές σοκολάτας, πουτίγκα κρέμας ZOTT, IGLO fish fingers, KRAFT dor cream with creme fraiche, KRAFT σαλάμι, τυρί άλειμμα, βανίλια E102, E110, έτοιμες σάλτσες όλων των ειδών...

6. ΠΡΟΣΟΧΗ 

  • για γουανυλικό και γλουταμινικό από τη σειρά E600, E605 - είναι δηλητήριο για τα νεύρα. Σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε εντελώς.
  • τη σύνθεση της μάρκας. Σκεφτείτε την υγεία του εαυτού σας και των παιδιών σας.

7. αλουμίνιο:

E173 (χρωστικό αλουμίνιο), E520 (σταθεροποιητές θειικό αλουμίνιο), E521 (θειικό αλουμίνιο νάτριο), E523 (θειικό αμμώνιο αλουμίνιο), E554 (πυριτικό αργίλιο κατά του νατρίου πυριτίου), E555 (πυριτικό αργίλιο αλουμίνιο) E555 (πυριτικό αλουμίνιο) , E598 (αργιλικό ασβέστιο).

Αλουμίνιο στο πόσιμο νερό: Οι επιχειρήσεις ύδρευσης χρησιμοποιούν αλουμίνιο ως κροκιδωτικό.


Πηγή: Children's Hospital University of Dusseldorf, διαδικτυακή έρευνα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια