Εύκολος στο μαγείρεμα, πλούσιος στη γεύση
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε καλά.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.
- Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
- Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, περισσότερο χυμό λεμονιού και τη σάλτσα από το ταψί.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!