HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εργατικό δυστύχημα στη Ροδόπη: Εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής


Ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Ροδόπη, όπου ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το θλιβερό δυστύχημα συνέβη σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμού καναλιών – στην περιοχή του Λοφαρίου.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ζητά την πλήρη απόδοση των ευθυνών, καλώντας την πολιτεία για άλλη μια φορά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας», όπως αναφέρει.

Παράλληλα, την οργή και τη θλίψη της για το τραγικό γεγονός εκφράζει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, η οποία σε δική της ανακοίνωση τονίζει ότι «δεν είναι το πρώτο δυστύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στη Ροδόπη».

«Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ζητώντας να γίνει διερεύνηση για τα αίτια του δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια