HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ετήσιος χορός Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας


Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος "Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας" την Κυριακή το μεσημέρι, διασκεδάζοντας με τον Γιώργο Ορφανίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Γιώργο Φιρινίδη, Αλέξανδρο Αλχαζίδη, Παναγιώτη Εγγονίδη, Νίκο Φωτιάδη και Γιώργο Κουδουνά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου,οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μονόπρακτο από τους ηθοποιούς της Θεατρικής Σκηνής Αλέκο Φυσσέα, Κωστή Σαρηγιαννίδη και Τάσο Πουζουκλίδη. Η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, από την ίδρυσή της το 1996 έως και σήμερα, ανεβάζει ποντιακές παραστάσεις υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον ποντιακό πολιτισμό με πάθος και συνέπεια.

Επίσης, αναπαριστά το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ένα δρώμενο που είχαν την χαρά να δουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη που παρευρέθησαν στον χορό.

Η Πρόεδρος Άρτεμις Βαρυτιμίδου και όλο το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστούν από καρδιάς όλο τον κόσμο και τους χορηγούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια