HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Τζιτζικώστας στις επετειακές εκδηλώσεις του Κολινδρού (φωτογραφίες)


Το παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 145 ετών από την Επανάσταση του Κολινδρού Πιερίας, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι όλων όσων θυσιάστηκαν για τη σύγχρονη Ελλάδα, με έργα που πηγαίνουν τον τόπο μας κάθε μέρα πιο μπροστά» τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Επισκόπου Κίτρους Νικόλαου Λούση, του επονομαζόμενου «Επαναστάτη» και παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

«Διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη της Επανάστασης του Κολινδρού, με τις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις, επί 145 χρόνια, τιμώντας τους προγόνους μας, που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για το ιδανικό της ελεύθερης πατρίδας.

Εδώ στον Κολινδρό, γράφηκε μια από τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Μακεδονίας, της Ιστορίας της Ελλάδας. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε και να υπενθυμίζουμε στις επόμενες γενιές αυτή τη θυσία, διότι αυτοί οι αγώνες, δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα, μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, ισχυρή και κυρίαρχη» δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά το τέλος των εκδηλώσεων.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια