HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιατί έβαλε η Bugatti τον Τομ Κρουζ στη μαύρη λίστα των πελατών της


Η Bugatti ανήκει στις ελάχιστες προνομιούχες εταιρείες αυτοκινήτων, για τα οποία η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. 

Έτσι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαμορφώνει τις τιμές των υπεραυτοκινήτων της σε αστρονομικά επίπεδα με τεράστια περιθώρια κέρδους ανά καινούργιο όχημα. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να επιλέγει και τους πελάτες της, λέγεται μάλιστα ότι διατηρεί μία μαύρη λίστα, όπου καταγράφονται όσοι θεωρούνται ανεπιθύμητοι, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν μία περιουσία για να αγοράσουν μία Bugatti. Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν πολύ διάσημα ονόματα, μεταξύ των οποίων ο θρυλικός μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Τζένσον Μπάτον και ο διάσημος κριτής του ριάλιτι σόου X-Factor, Σάιμον Κάουελ.

itomcruise2

Ο μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ είναι στη λίστα ανεπιθύμητων πελατών της Bugatti.

Όλες αυτές οι διασημότητες μπήκαν στη μαύρη λίστα, επειδή πούλησαν την καινούργια τους Bugatti σχεδόν αμέσως μετά την παραλαβή της, κάτι που δεν το θέλει η εταιρεία θεωρώντας ότι πρόκειται για πράξη κερδοσκοπίας. Αυτό συμβαίνει, επειδή η σπανιότητα μίας Bugatti Veyron και οι τεράστιοι χρόνοι αναμονής κάνουν το συγκεκριμένο hypercar περιζήτητο και η τιμή του ως ελαφρά μεταχειρισμένο με ελάχιστα χιλιόμετρα είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη εργοστασιακή ως καινούργιο.

Φιάσκο μπροστά στις κάμερες

Η περίπτωση όμως του Τομ Κρουζ είναι εντελώς διαφορετική, επειδή έχει σχέση κυρίως με την…αδεξιότητά του. Ο σταρ του Χόλιγουντ αγόρασε το 2005 μία Bugatti Veyron 1.0001 ίππων για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια και κατέφτασε με αυτήν στην πρεμιέρα της ταινίας Mission Impossible III. Ο 60χρονος ηθοποιός είναι γνωστό, ότι δεν ντουμπλάρεται ο ίδιος από κασκαντέρ στις επικίνδυνες σκηνές των γυρισμάτων, ωστόσο δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στο πολύ πιο ακίνδυνο κόκκινο χαλί και μπροστά στις κάμερες των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Βγήκε λοιπόν από το υπεραυτοκίνητο, πήγε στην άλλη πλευρά και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα της συνοδηγού του και πρώην συζύγου του, Κέιτι Χολμς. Μάταια όμως, αφού Κρουζ τραβούσε δυνατά για πάνω από μισό λεπτό την πόρτα, η οποία αντιστεκόταν σθεναρά προς τέρψη των παπαράτσι, των συνεργείων της τηλεόρασης και των δημοσιογράφων, ενώ τα στιγμιότυπα έκαναν το γύρο του κόσμου και έβγαλαν πολύ γέλιο.



Η Bugatti δεν το βρήκε πάντως διόλου αστείο και θεώρησε ότι η αδεξιότητα του Κρουζ λειτούργησε δυσφημιστικά για το ίματζ της, οπότε χαρακτήρισε τον σταρ του Top Gan ανεπιθύμητο -non grata- πελάτη και αποφάσισε να μην του πουλήσει ξανά αυτοκίνητο.

Ο Τομ Κρουζ δεν έχασε πάντως τον ύπνο του, καθώς διαθέτει μία μεγάλη συλλογή καταπληκτικών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων μία Ford Mustang Saleen S281, μία Porsche 911, δύο κλασικά μοντέλα Buick Roadmaster και Chevrolet Corvette C1, κ.ά. Η Bugatti συνεχίζει σε κάθε περίπτωση την πολιτική της μαύρης λίστας και ελέγχει τη ροή των πωλήσεών της, προσέχοντας ώστε κάθε καινούριο της αυτοκίνητο να καταλήγει στα χέρια ενός πραγματικού ιδιοκτήτη και όχι ενός κερδοσκόπου, που θέλει να βγάλει υπεραξία με μία γρήγορη μεταπώληση του σπάνιου μοντέλου.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια