HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αγνοείται ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων 36 ώρες μετά τη φονική σύγκρουση


Ασαφής παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων 36 ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, όσο οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται.

36 ώρες μετά το θλιβερό γεγονός και παραμένει θολό το τοπίο γύρω από τον αριθμό των επιβαινόντων, των εισιτηρίων που «χτυπήθηκαν», αλλά και των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν λεπτά μετά το δυστύχημα, χωρίς να καταμετρηθούν.

Η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train έκανε λόγο περίπου 350 επιβάτες την ώρα της σύγκρουσης, με τον αριθμό αυτόν να παραμένει μέχρι σήμερα στο περίπου.

Την ώρα, λοιπόν, που οικογένειες παραμένουν για δεύτερο 24ωρο έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναμένοντας ένα νέο για τον άνθρωπο τους που αγνοείται, δεν υπάρχει καμία επίσημη λίστα με τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων και των ονομάτων τους.

Οι επισκέψεις του υπ. Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού δεν βοήθησε στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις λίστες, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς που αναγκάζονται με ό,τι μέσα διαθέτουν να ψάχνουν μόνοι τους στα νοσοκομεία, να αναζητούν τους ανθρώπους τους στην τηλεόραση και τα social media, ακόμα και στον τόπο της τραγωδίας.

Με τον αριθμό να παραμένει άγνωστο, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για 10, 20, ακόμα και 40 άτομα, τα οποία αγνοούνται.

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ότι υπάρχουν 10 και πλέον αγνοούμενοι στον τόπο της τραγωδίας. Βέβαια, με βάση τις μαρτυρίες των συγγενών που απευθύνουν εκκλήσεις μέσω social media και media,ο αριθμός των αγνοουμένων είναι μεγαλύτερος από 10.

Η κυρία Λεοντάρη πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής μόλις μία οικογένεια έχει αναγνωρίσει το νεκρό παιδί της.

Δυστυχώς, λαμβάνοντας υπόψη τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τη στιγμή της σύγκρουσης και τη σφοδρότητά της, θεωρείται πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί πλήρως η τύχη όλων των αγνοούμενων.

Ψάχνουν τον Βασίλη, την Ελπίδα, την Αναστασία, τον Κυπριανό

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνουν οικογένειες και φίλοι αγνοουμένων που ταξίδευαν με την μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62.

Με φωτογραφίες και δάκρυα στα μάτια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή έξω από τα νοσοκομεία και αρνούνται να φύγουν αν δεν μάθουν μία πληροφορία για την τύχη τους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά και στους επιβαίνοντες των τρένων που βγήκαν ζωντανοί, δίνουν λεπτομέρειες για τα ρούχα τους, τα πράγματά τους, μήπως κάποιος τους έχει δει ή γνωρίζει τι έχουν απογίνει.

Οι περισσότεροι αγνοούμενοι, όπως και τα θύμα της τραγωδίας, είναι νεαροί, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται και στα social media, όπου συγγενείς και φίλοι φοιτητών κάνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις, αναρτώντας φωτογραφίες τους, τα ονόματά τους.

Ψάχνουν τον Βασίλη, την Ελπίδα, την Αναστασία, τον Κυπριανό, την Κλαούντια… και άλλους. Ψάχνουν αν κάποιος διασώστης τούς έχει δει, αν ένας συνεπιβάτης τους, τους παρατήρησε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια