HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πέθανε "Ο βιολιστής στη στέγη" - Ο Ισραηλινός ηθοποιός Χαΐμ Τοπόλ ήταν 87 ετών


Ο Ισραηλινός ηθοποιός Χαΐμ Τοπόλ, που άφησε εποχή με τον ρόλο του ως Τέβγε στο κλασικό μιούζικαλ "Ο βιολιστής στη στέγη" του 1971 (Fiddler on the Roof), πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο Ισραήλ.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε το γραφείο του προέδρου του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος περιέγραψε τον Τοπόλ ως έναν "χαρισματικό ηθοποιό που κατέκτησε τις θεατρικές σκηνές στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, γέμισε τις κινηματογραφικές οθόνες με την παρουσία του και μπήκε βαθιά στις καρδιές μας".


Ο Τοπόλ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ για τον ρόλο του ως Τέβγε.

"Ο βιολιστής στη στέγη"

"Ο βιολιστής στη στέγη" είναι αμερικανική μουσική ταινία εποχής παραγωγής 1971 που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ του 1964, σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Νόρμαν Τζούισον.

Η ταινία διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα στην Αυτοκρατορική Ρωσία με κεντρικό ήρωα τον Τέβγε (τον οποίο υποδύεται ο Τοπόλ), έναν φτωχό Εβραίο γαλατά που βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να παντρέψει τις πέντε κόρες του εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στη χώρα του. Η μουσική σύνθεση, που συνέθεσε ο Τζέρι Μποκ σε στίχους του Σέλντον Χάρνικ, διασκευάστηκε από τον Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.

Γυρισμένη στα Shepperton Studios στην Αγγλία και στη Γιουγκοσλαβία, "Ο βιολιστής στη στέγη" κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου 1971 από την United Artists με καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Οι κριτικοί επαίνεσαν τη σκηνοθεσία, το σενάριο και τις ερμηνείες του καστ, ενώ η ταινία είχε εισπράξεις 83,3 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο με προϋπολογισμό 9 εκατομμυρίων, γεγονός που την έκανε την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις το 1971.

Η ταινία έλαβε οκτώ κορυφαίες υποψηφιότητες στα 44α Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, και κέρδισε τρία: Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Γουίλιαμς), Καλύτερης Φωτογραφίας (Όσβαλντ Μόρις) και Καλύτερου Ήχου (Γόρντον Κ. Μακάλουμ, Ντέιβιντ Χίλντιαρντ).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια