HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σωστή συντήρηση κεραμικής επίστρωσης


Η εφαρμογή κεραμικής επίστρωσης είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για μακροπρόθεσμη προστασία της εργοστασιακής βαφής του αυτοκινήτου σας. Διατηρεί τη λάμψη της, απωθεί τα υγρά και την προστατεύει από επιβλαβείς ρύπους.

Μερικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υποθέτουν ότι η εφαρμογή κεραμικής επίστρωσης εξαλείφει την ανάγκη συντήρησης, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Χωρίς συντήρηση, οι κεραμικές επιστρώσεις φθείρονται πρόωρα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα η βαφή σας εκτίθεται σε επιβλαβή στοιχεία.

Για να παρέχει μια κεραμική επίστρωση όλα τα πλεονεκτήματά της στο αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτεί περιστασιακή συντήρηση. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε την κεραμική σας επίστρωση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ

  1. Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας για 7 ημέρες μετά την εφαρμογή κεραμικής επίστρωσης
    Οι κεραμικές επιστρώσεις χρειάζονται λίγο χρόνο για να σκληρύνουν και να παρέχουν την απαραίτητη προστασία στο χρώμα σας. Ένα αυτοκίνητο με κεραμική επίστρωση δεν πρέπει να πλένετε για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή της. Αυτός ο χρόνος επιτρέπει στην κεραμική επίστρωση να σκληρύνει σωστά και να δώσει όλες τις προστασίες που προβλέπει ο κατασκευαστής.
  2. Πως να πλύνετε το αυτοκίνητό σας
    Η εφαρμογή οποιουδήποτε προστατευτικού στρώματος πάνω στο όχημά σας δεν το καθιστά ανθεκτικό στη βρωμιά ή στους ρύπους. Εξακολουθεί να απαιτεί τακτικό πλύσιμο, αν και όχι τόσο συχνά όσο όταν είχε μόνο το εργοστασιακό βερνίκι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πλένετε ένα αυτοκίνητο με κεραμική επίστρωση: Πλένετε το αυτοκίνητό σας κάθε μία έως δύο εβδομάδες
    Καθώς οδηγείτε το, προστατευμένο με κεραμική επίστρωση, όχημά σας , η υδροφοβία του καθιστά δύσκολο να κολλήσουν στην επιφάνειά του οι περισσότερες βρωμιές. Ωστόσο, οι ατμοσφαιρικοί και οργανικοί ρύποι, όπως και άλλα μικρά αποικοδομητικά υλικά προσκολλούνται στην κεραμική επίστρωση. Χωρίς τακτική πλύση, αυτά τα υλικά αφαιρούν την κεραμική επίστρωση, με αποτέλεσμα να χάνει, με το χρόνο, την υδροφοβικότητά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να πλένετε το αυτοκίνητό σας κάθε 1-2 εβδομάδες. Για να προστατεύσετε και να διατηρήσετε την κεραμική σας επίστρωση.

    Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας στο άμεσο ηλιακό φως
    Εάν πλένετε το αυτοκίνητό σας σε άμεσο ηλιακό φως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματιστούν κηλίδες νερού και διάφορες στάμπες ή λεκέδες. Αποφύγετε αυτό πλένοντας το αυτοκίνητό σας κάτω από σκιά ή στο γκαράζ, για να αποκτήσετε μια επιφάνεια χωρίς λεκέδες.

    Χρησιμοποιήστε  ειδικά προϊόντα πλυσίματος αυτοκινήτων.
    Τα σαμπουάν αυτοκινήτου δεν περιέχουν διαβρωτικά συστατικά που υπάρχουν στα περισσότερα οικιακά προϊόντα καθαρισμού. Έχουν ουδέτερο pH, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για χρήση κατά το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου με κεραμική επίστρωση, καθώς δεν βλάπτουν την επίστρωση.
    Τα ειδικά προϊόντα πλυσίματος αυτοκινήτων είναι επίσης χωρίς κερί, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας.

    Εφαρμόστε τη μέθοδο των δύο κουβάδων
    Η μέθοδος με δύο κάδους είναι η καλύτερη μέθοδος πλυσίματος αυτοκινήτων για την αποφυγή δημιουργίας “αραχνών” από βρωμιά και σκόνη.
    Σε αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιούνται δύο κάδοι. Ένας για πλύσιμο και ένας για ξέβγαλμα.
    Ο κάδος πλύσης περιέχει διάλυμα νερού και σαμπουάν αυτοκινήτου, ενώ ο κάδος ξεβγάλματος περιέχει καθαρό νερό. Όταν πλένετε το αυτοκίνητό σας, το γάντι πλύσης βυθίζεται στον κάδο πλυσίματος και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό συγκεκριμένων τμημάτων του οχήματος. Μετά τον καθαρισμό, το γάντι βυθίζεται στον κάδο ξεβγάλματος για να αφαιρέσει τυχόν βρωμιά, σκόνη και άλλους ρύπους που μπορεί να έχει μαζέψει. Αφού ξεπλύνετε το γάντι, βυθίζεται στον κάδο πλύσης ξανά και το χρησιμοποιείται για να καθαρίσετε το επόμενο τμήμα του αυτοκινήτου.

    Καθένας από τους κάδους που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να έχει προστατευτικό συγκράτησης άμμου και στερεών σωματιδίων. Αυτό αποτρέπει το τυχαίο μάζεμα του κόκκου και το τρίψιμο του στην κεραμική επίστρωση.

    Θυμηθείτε, πριν ξεκινήσετε να πλένετε το αυτοκίνητό σας με ένα γάντι, θα πρέπει να το ξεπλύνετε με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Αυτό αποτρέπει μικρογρατζουνιές και αράχνες.

    Πλύνετε το αυτοκίνητο από πάνω προς τα κάτω, ένα τμήμα τη φορά
    Το αυτοκίνητό σας πρέπει να πλένεται από την οροφή και προς τα κάτω, ένα τμήμα τη φορά. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι πλύσης εμποτισμένο στο σαπουνόνερο τηςςς πλύσης και καθαρίστε κάθε μέρος ξεχωριστά. Ξεπλύνετε το γάντι τακτικά όταν καθαρίζετε ένα οποιοδήποτε τμήμα και πριν καθαρίσετε το επόμενο.

    Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κάδους και γάντια για να καθαρίσετε τους τροχούς
    Οι τροχοί είναι το πιο βρώμικο μέρος του αυτοκινήτου και περιέχουν σκόνη φρένων, δηλαδή μικρά μεταλλικά θραύσματα. Εάν χρησιμοποιείτε τα ίδια γάντια ή νερό για να καθαρίσετε τους τροχούς και το χρώμα με κεραμική επίστρωση, η σκόνη των φρένων θα καταστρέψει την επίστρωση.

    Μην στεγνώνετε το αυτοκίνητό σας στον αέρα
    Το στέγνωμα του αυτοκινήτου σας στον αέρα θα αφήσει στίγματα νερού, τα οποία θα λερώσουν το αυτοκίνητό σας. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών για να στεγνώσετε την επιφάνεια με κεραμική επίστρωση.

  3. Αφαιρέστε αμέσως τους ρύπους από το προστατευμένο χρώμα σας
    Ρύποι όπως περιττώματα πτηνών, σημάδια από νεκρά έντονα και χυμοί δέντρων μπορούν να εξασθενήσουν  την κεραμική σας επίστρωση καθώς είναι όξινοι ρύποι. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιο από αυτά καταλήξει στην κεραμική προστασία σας, θα πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως. Θυμηθείτε να ταμπονάρετε το σημείο και να μην το σκουπίζετε.
    Αυτό ελαχιστοποιεί την εξάπλωση των ρύπων στη βαφή σας και βοηθά στην αποφυγή ολογραμμάτων και μικρογρατζουνιών.
  4. Χρησιμοποιήστε ενισχυτικά συντήρησης
    Τα προϊόντα συντήρησης κεραμικής επίστρωσης δημιουργούν επιπλέον στρώσεις για να προστατεύσουν το χρώμα και να αποκαταστήσουν την υδροφοβικότητα της κεραμικής επίστρωσης. Τα ενισχυτικά συντήρησης εφαρμόζονται συνήθως αμέσως μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Πρέπει να εφαρμόζονται κάθε 3-4 μήνες.
    Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο συγκεκριμένα προϊόντα συντήρησης κεραμικής επίστρωσης. Μην χρησιμοποιείτε κερί ή άλλα στεγανωτικά στην κεραμική σας επίστρωση γιατί θα εμποδίσουν τη λειτουργικότητά της.
  5. Μην πηγαίνετε σε αυτόματα πλυντήρια αυτοκινήτων
    Ένα αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων χρησιμοποιεί βούρτσες για να καθαρίσει το αυτοκίνητό σας. Αυτές οι βούρτσες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην κεραμική σας επίστρωση. Αν πρέπει να πάτε σε πλυντήριο αυτοκινήτων, πηγαίνετε σε ένα πλυντήριο που παρέχει υπηρεσία πλυσίματος με το χέρί ή ακόμα καλύτερα σε ένα εξειδικευμένο κέντρο περιποίησης.
  6. Ετήσιος έλεγχος συντήρησης
    Μία φορά το χρόνο, ελέγξτε το αυτοκίνητό σας στο κατάστημα που εφάρμοσε την κεραμική επίστρωση. Ο εξειδικευμένος detailer θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του, αλλά και τα απαραίτητα προϊόντα για να αναζωογονήσει την κεραμική σας επίστρωση και να αποκαταστήσει τη λάμψη και την προστασία του αυτοκινήτου σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια