HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ψάχνουν τον Βασίλη, την Ελπίδα, την Αναστασία, τον Κυπριανό - Οι αγνοούμενοι των Τεμπών


Απαντήσεις για τους δικούς ανθρώπους ψάχνουν δεκάδες συγγενείς, μανάδες, πατεράδες, σύντροφοι μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Όσοι δεν θρηνούν τους νεκρούς τους, αναζητούν μία πληροφορία, ένα στοιχείο που θα τους δείξει πού βρίσκεται ο άνθρωπός τους. Ελπίδα όλων, να μην βρίσκονται στις «μαύρες» λίστες με τους αγνοούμενους, για τους οποίους οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια του τρένου έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Ο τραγικός απολογισμός από τη σύγκρουση ανέρχεται προς το παρόν στους 44 νεκρούς, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα και στους 55. Άλλωστε οι αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφορία, υπολογίζονται στους 19, με δεκάδες σορούς και ανθρώπινα μέλη να παραμένουν αταυτοποίητα.

Δυστυχώς, ίσως υπάρξουν και αυτοί που δεν καταφέρουν ποτέ να παραλάβουν τη σορό των δικών τους, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα πρώτα βαγόνια του τρένου άγγιξαν τους 1.300 βαθμούς, εξαϋλώνοντας τους επιβάτες του.

Μέσα σε αυτή τη μαυρίλα, το πένθος και την οργή, υπάρχουν και τα «φωτεινά» παραδείγματα ηρώων, που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να σώσουν με ότι μέσα διέθεταν τους εγκλωβισμένους συνανθρώπους τους.

Εκκλήσεις στο Twitter - «Μήπως τους έχετε δει;»

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνουν οικογένειες και φίλοι αγνοουμένων που ταξίδευαν με την μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62.

Με φωτογραφίες και δάκρυα στα μάτια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή έξω από τα νοσοκομεία και αρνούνται να φύγουν αν δεν μάθουν μία πληροφορία για την τύχη τους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά και στους επιβαίνοντες των τρένων που βγήκαν ζωντανοί, δίνουν λεπτομέρειες για τα ρούχα τους, τα πράγματά τους, μήπως κάποιος τους έχει δει ή γνωρίζει τι έχουν απογίνει.

Οι περισσότεροι αγνοούμενοι, όπως και τα θύμα της τραγωδίας, είναι νεαροί, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται και στα social media, όπου συγγενείς και φίλοι φοιτητών κάνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις, αναρτώντας φωτογραφίες τους, τα ονόματά τους.

Ψάχνουν τον Βασίλη, την Ελπίδα, την Αναστασία, τον Κυπριανό, την Κλαούντια… και άλλους. Ψάχνουν αν κάποιος διασώστης τούς έχει δει, αν ένας συνεπιβάτης τους, τους παρατήρησε.

Οι αγνοούμενοι


Ο 34χρονος Καρδιτσιώτης, Βάιος Βλάχος είναι ένας από τους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο νεαρός ταξίδευε με το τρένο από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη μαζί με την 36χρονη σύντροφό του επίσης Καρδιτσιώτισσα.

Ο αδελφός του, που ζει στο εξωτερικό, απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να ενημερώσει τις αρχές, με ανάρτηση φίλης του στο Facebook.


Η οικογένεια και οι φίλοι του Κυπριανού Παπαϊώαννου και της Αναστασίας Αδαμίδου, των δύο παιδιών από την Κύπρο, κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει το παραμικρό.

Χθες, μάλιστα, τελέστηκε παράκληση στην εκκλησία, όπου είναι ιερέας ο πατέρας του νεαρού.




Αγωνιώδης έκκληση και για την 22χρονη Ιφιγένεια, η οποία πιθανόν να βρισκόταν στο 3ο βαγόνι με τον φίλο της, ο οποίος απεγκλωβίστηκε.


Έκκληση και για αυτή την κοπέλα, το όνομά της οποία δεν είναι γνωστό.


Έκκληση απευθύνουν και για την Κλαούντια Λάτα, η οποία φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο τρένο.


Έκκληση κάνουν και οι συγγενείς και φίλοι της Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, 26 ετών. Όπως αναφέρουν, ταξίδευε με τη γάτα της και έχει τατουάζ στο αριστερό της χέρι.



Την Αγάπη Τσακλίδου αναζητούν απεγνωσμένα και οι συγγενείς και φίλοι της.



Μιλώντας σήμερα στο Mega η σύντροφος του Αναστάσιου Κουτσόπουλο, απηύθυνε έκκληση σε όποιον τον είδε να τους δώσει ένα στοιχείο.

Μαζί με την οικογένειά του, βρέθηκαν χθες στη Λάρισα, όπου δεν τον εντόπισαν σε καμία λίστα. Μάλιστα έδωσαν αίμα για εξέταση DNA.

Όπως ανέφερε η Μαριέττα, μίλησε με τον Αναστάση μία ώρα πριν το τραγικό συμβάν. Ο φοιτητής Γεωπονίας ταξίδευε από την Καρδίτσα για τη Θεσσαλονίκη και ήταν μάλλον στο δεύτερο βαγόνι.

Την ημέρα εκείνη φορούσε ένα λευκό φούτερ και μία μαύρη φόρμα.

agnnoumenos8272






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια