HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φλωρεντία: Έξαλλος ο δήμαρχος της πόλης απομακρύνει με τις κλωτσιές ακτιβιστή που βανδάλιζε το Παλάτσο Βέκιο [Βίντεο]


Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του ο δήμαρχος Φλωρεντίας όταν είδε έναν ακτιβιστή για το κλίμα να βανδαλίζει με μπογιές το εμβληματικό Παλάτσο Βέκιο, ψεκάζοντας έναν από τους τοίχους με πορτοκαλί μπογιά.

Η αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Ντάριο Ναρντέλα, καταγράφηκε από πολλές κάμερες και προκάλεσε ενθουσιασμό στους μέν αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια για την ακραία αντίδρασή του να επιτεθεί σπρώχνοντας και βρίζοντας τον ακτιβιστή.


"Αισθάνθηκα οργή..."

Στις εξηγήσεις που έδωσε μετά το περιστατικό, ο Ντάριο Ναρντέλα υποστήριξε ότι αντέδρασε ενστικτωδώς καθώς εξοργίστηκε με την "απόπειρα βανδαλισμού του παλατιού-φρουρίου του 13ου αιώνα. Απολογούμενος, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε "ισχυρές εκφράσεις" επειδή αισθάνθηκε, όπως και πολλοί άλλοι που βρίσκονταν στην Πιάτσα ντελα Σινιορία όπως είπε, αποτροπιασμό και οργή.

"Λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας, δεν θα έπρεπε να έχω μιλήσει έτσι στον νεαρό…", ανέφερε ο Ντάριο Ναρντέλα στο Twitter.

Και συνέχισε: "Αντέδρασα ενστικτωδώς. Ως δήμαρχος της Φλωρεντίας την αγαπάω όχι μόνο με τον μυαλό μου αλλά και με την καρδιά μου και αυτήν τη φορά επικράτησε η καρδιά και το ένστικτο. Το ένστικτο ενός πατέρα ή μητέρας μιας οκογένειας, που σκέφτεται μονάχα να υπερασπιστεί το σπίτι όλων μας, το Παλάτσο Βέκιο".

"Βίωσα αυτή τη βία σαν απόπειρα τραυματισμού της ιστορίας μας" είπε επίσης ο Ναρντέλα, τονίζοντας ότι ακόμα και μία κοινή μάχη που πρέπει να δώσει η ανθρωπότητα, δεν δικαιολογεί τις επιθέσεις στην κληρονομιά ενός λαού.


Μετά την οργισμένη παρέμβασή του που οδήγησε στην επέμβαση και της αστυνομίας, ο δήμαρχος πήρε το πιεστικό μηχάνημα για τον καθαρισμό δρόμων και κτιρίων και ανέλαβε ο ίδιος να καθαρίσει το Παλάτσο Βέκιο, γεγονός που ενθουσίασε τους οπαδούς του και μεγάλη μερίδα των κατοίκων της πόλης.


Στις εξηγήσεις που έδωσε μετά ο δήμαρχος, έστειλε μήνυμα στους ακτιβιστές ότι ως πατέρας τριών παιδιών, συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία τους για το περιβάλλον και τους κάλεσε να εργαστούν μαζί με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει ελπίδα για ουσιαστική αλλαγή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια