HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζήσης Ζάννας υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Νομοσχέδια εξυπηρέτησης συμφερόντων φέρνει η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη


Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες και παραλείψεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και να φανεί ψύχραιμος και ότι δεν πτοείται από την οργή του κόσμου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο το νομοθετικό έργο που έχει να ολοκληρώσει πριν οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Εν μέσω συλλαλητηρίων, με μία ακόμη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη αλλά και τη δηλωμένη αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες της βουλής, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιμένει σε μία «κανονικότητα» που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Θέλει πριν φύγει να μην αφήσει τίποτα που να μην στείλει βορά σε ημετέρους, αφήνοντας ανεξίτηλη στην ελληνική κοινωνία, τη σφραγίδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσε και εφαρμόζει.

Φαίνεται πως έχει αφήσει εκκρεμότητες αυτή η κυβέρνηση! Δέκα νομοσχέδια μας είπε ότι έχει να φέρει προς ψήφιση στη βουλή, ολοκληρώνοντας την ισοπέδωση της δημόσιων αγαθών, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, με αποκορύφωμα το ξεπούλημα σε ιδιώτες ακόμη και του πολυτιμότερου αγαθού, του νερού.

Είδαμε στο νομοσχέδιο που πέρασε την περασμένη εβδομάδα για τη σχολική βία, ένα πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ επιτυγχάνει ουσιαστικά την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Και αυτό σε ένα σχολείο που ήδη έχει απαξιώσει με την δήθεν αξιολόγηση, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Από την άλλη, με το νομοσχέδιο για την σύσταση του Παιδο-ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), είναι φανερό ότι προωθείται μεθοδικά η διάλυση και ιδιωτικοποίηση της παιδιατρικής νοσοκομειακής περίθαλψης, στο πλαίσιο της γενικότερης διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας που συντελείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τελευταίο γραμμάτιο που ξεπληρώνει αυτή η κυβέρνηση είναι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, το οποίο θυσιάζει στον βωμό του κέρδους των λίγων, παραβλέποντας τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφαιρώντας αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε ήδη εκφράσει μαζί με τους συλλογικούς φορείς των εργαζομένων, των ΔΕΥΑ και των περιβαλλοντικών οργανώσεων την αντίθεσή μας, ζητώντας την απόσυρσή του.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το δόγμα της ιδιωτικοποίησης των πάντων και η απροκάλυπτη προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος είναι το μοναδικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με τους πολίτες έχει δεσμευτεί για μία δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, βάζοντας τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.


Ζήσης Ζάννας

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια