HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τραμπούκοι ξυλοκόπησαν τον Βαρουφάκη: Τον πέταξαν στο δρόμο και τον κλώτσαγαν στο πρόσωπο


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το βράδυ της Παρασκευής (22:00), ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την φασιστική επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με περίπου 15 ακόμη άτομα (μέλη του Diem25) στο εστιατόριο «Γιάντες». Ενώ δειπνούσε, μια ομάδα 20 ατόμων εισέβαλε στο μαγαζί και άρχισε να του φωνάζουν «έλα έξω. Ελα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια». Ο ίδιος σηκώθηκε και πήγε να τους μιλήσει και του επιτέθηκαν. Τον έριξαν στο δρόμο και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 να έχει σπάσει τη μύτη του και να έχει δεχθεί χτυπήματα στο πρόσωπο.

Αμέσως μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν κάταγμα ρινικής χώρας και προχώρησαν σε αξονική τομογραφία. Πηγές του Ευαγγελισμού πάντως δήλωσαν στο iEidiseis πως «οι γιατροί δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα παραμείνει στο νοσοκομείο» και πως «αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι για ένα βράδυ και για προληπτικούς λόγους». Πηγές από το ΜέΡΑ25 πάντως δήλωσαν ότι τις επόμενες ώρες θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε στο ίδιο εστιατόριο όπου του είχαν επιτεθεί το 2015, όμως τότε δεν τον είχαν ξυλοκοπήσει. Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτοί που τον επιτέθηκαν είναι «βαλτοί», εν αντιθέσει με το 2015 που, όπως είπε, «ήταν γνήσιοι αναρχικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης ήταν στο σημείο, μόνος του χωρίς την αστυνομική του φρουρά και με δική του επιλογή. Επίσης, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βαρουφάκη προκειμένου να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη και την κατάσταση του και ευχήθηκε περαστικά. Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 11 το βράδυ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβησαν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε:

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια